Strona 24 z 40 PierwszyPierwszy ... 141516171819202122232425262728293031323334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 398

Temat: Julka z 2016... kilka pytań przed zakupem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał Vieworld Zobacz post
    Wiem, widziałem, samą kierownicę ustawiłem optymalnie dla siebie (czyli wysunięta na max w górę + do siebie)... jak ma się długie nogi to ciężko inaczej to ustawić..

Ktoś coś?
    Dziwne. Mam 183 wzrostu, siedze ze nizej sie nie da. ALE kierownica max w dol i prawie max do przodu. Widze wszystko, nic mi nic nie zaslania, widocznosc super.
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vieworld
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Ja mam max w gore bo inaczej niekomfortowo blisko kolan jest

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Ja mam max w gore bo inaczej niekomfortowo blisko kolan jest
    Mysle ze widocznosc wazniejsza [emoji14] Inna sprawa ze zanim dotarlem do idealnego ustawienie kilka razy je zmienialem, czyt. przejechalem duzo kilometrow. Moze i Ty tego potrzebujesz.
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    KM są pochodną Nm i prędkości obrotowej. Liczy się przebieg momentu. "Jeździ się" na momencie obrotowym, a nie na mocy.
    zgadza sie czyli jesli bedziesz mial 1000NM i 2 obroty na minute to dupa,,,,,,, najprostszy przyklad GIULIETTA 1.75 340NM 240KM ma ZNACZNIE lepsze przyspieszenie , oraz V,MAX od GIULIETTY 2,0 380NM 150KM , BENZYNA nadrabia wszystko obrotami.
    AMEN

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Veloce

Domyślnie

Jeździłem Giuliettą ze szklanym dachem i moja dziewczyna narzekała na miejsce nad głową z tyłu. Diler twierdził, że szklany dach obniża sufit o 4 cm. Zrezygnowałem ze szkła.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

Potwierdzam przy wzroscie powyzej 180-185cm szkany dach przeszkadza , rownez z niego zrezygnowalem.

Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Kurka. Ale on przeszkadza bardziej z tylu czy z przodu? Bo z przodu i tak fotele mozna obnizyc.. U mnie w aucie wiecej niz 2 osoby jezdzi doslownie przez 2-3 tygodnie w roku na tripach/urlopie wiec tylna kanapa czesto i tak pusta u mnie..

No i najwazniejsze. Czy to koliduje z belkami na dach w jakis sposob?

Thule bedzie pasowac lub odpowiedniki? Czy tylko oryginalne na szklany dach pozostaja? No i csy wszystkie ich urozmaicenia pasuja? Przewozenie 2-3 rowerow glownie lub 'łódka' okolo 150cm
    Ostatnio edytowane przez Vieworld ; 22-07-2016 o 08:21

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Kurka. Ale on przeszkadza bardziej z tylu czy z przodu? Bo z przodu i tak fotele mozna obnizyc.. U mnie w aucie wiecej niz 2 osoby jezdzi doslownie przez 2-3 tygodnie w roku na tripach/urlopie wiec tylna kanapa czesto i tak pusta u mnie.
    Ja mam 184 cm i nie było żadnego problemu - również z tyłu, ale tam były krótkie dystanse (ludzie ~175 cm). Z tego co wiem, w przypadku dachu panoramicznego jest tam jakiś problem z bagażnikami dachowymi - ale się nimi interesowałem, to nie podam szczegółów.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Prowadzilo sie pięknie! Na prostej gaz w podloge i zaraz 180 xD ale to prawda, auto sie super trzyma drogi i w trybie D... ten dzwiek...! Ponadto tutaj nawet w trybie normal na 3 pasmowkach w warszawie spokojnie wystarcza. Super wrazenia z jazdy. Nawet dziury nie zauwazylem w tct ani w N ani w D. Pewnie jakas jest ale to nie tak wyrazne jak DSG oj nie... Tam odrazu to mnie wkurzalo podczas calej jazdy a bylo 210KM (po chipie).

Na testach mialem akurat veloce z dachem panoramicznym, podniesiony prawie na maxa bylem w gore, kierownica w dol, i dotykalem dachu tylko wlosami wiec jest ok. Fotele tez fajnie trzymaja, to jest to!

Zakochalem sie po raz kolejny bo 170 nie dawalo mi prawie zadnej frajdy z jazdy...

Z tylu 2m nie wejdzie, chyba ze glowe przechyle albo usiade po srodku i otworze rolete to spokojnie mam luz. Ale tak do wzrostu 180-185cm zostaje luzu ze 3-4cm po skrajnych siedzeniach. Z przodu i 210cm wejdzie

W automacie moge siedziec blizej wiec nawet za mna sie zmiesci ktos chudy, jest dobrze! A nawet bardzo bo nie bralem pod uwage tego plusu dla automatu wczesniej.

Belki oryginalne na dach wejda na 99% z tego co patrzylismy z dealerem, ale moze byc ewentualny problem z otwieraniem dachu z zamontowanymi belkami. Tego niestety nie jest w stanie sprawdzic.. Belki kosztuja 1380zl.. Bedzie trzeba kiedys zaryzykowac lub montaz z tylu + tablice dodatkowa..

Po niedzieli skladam zamowienie na szara veloce i na 99% z panorama. Wreszcie polfinal przygody za mna.. Final bedzie z nokianami na zime no i folia + ceramika na koniec. Odbior w pazdzierniku jednak w drugiej polowie. Ale dzis takie mam wrazenia mega i zaskoczenie pozytywne, ze moge poczekac i do listopada

Edit:

Super plusem panoramy jest to ze dach robi sie czarny co z kazdym lakierem poza czarnym bardzo fajny daje efekt. Szkoda ze nie mozna juz brac dachu w innym kolerze jak to bylo niedawno.. Chyba w exclusive wersji jesli mnie pamiec nie myli? Bardzo fajny to daje efekt a w szarej julce dodatkowo mozna podniesc walory estetyczne... Dach raczej na 102% ale moge cos doczytac przez weekend jeszcze o nim niemilego stad te wspomniane 99%
    Ostatnio edytowane przez Vieworld ; 22-07-2016 o 19:40

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Gratuluję wyboru.
    170KM jest szybka, ale Veloce to jest dynamit! Takie powinny być Alfy. Uwielbiam dużo Niutków!