Mam podobne objawy z szarpaniem ale w 1.9 jts zero błędów na kompie, i nie mam pojęcia o co biega ?
Witam.Auto zostało sciagniete do mechanika.
Okazało się że turbina jest OK i nie przepompowała oleju.
Powodem awarii był tłok ktory sie rozsypał.Prawdopodobnie był uszkodzony kiedy kupiłem samochód ale wada została zatajona przez sprzedającego(swoja droga juz sie tym zajely odpowiednie organizacje).
Pytanie jednak mam jedno : czy lepiej remontować silnik czy wymienic na inny ?Prosze o opinie doswiadczonych ekspertów.
Mechanik powiedział że lepiej wymienic na nowy silnik bo w starym mozna wymienic tlok ale trzeba sprawdzic czy wał sie nie wykrzywił itp.? w starym mam zaslepiony zawór EGR i wyciagniety DPF.
Prosze o szczerą opinie.
Mechanik może mieć rację. Trzeba by dokładnie sprawdzić Twój silnik, ale koszt remontu w tym wypadku może znacznie przekroczyć koszt używanego słupka.
EGR w "nowym" też zaślep, a DPFem się nie martw, bo to nie cześć silnika. Osprzęt jak i ECU zostaną Twoje - ich nie musisz wymieniać.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10