Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Flota to flota, nie pojedyńcze auta dla osób na stanowiskach, zastanów się... Ile aut sprzeda się dyrektorom czy członkom zarządu a ile handlowcom i im podobnym. To jest flota: zamówienia od firm idące w dziesiątki aut. To nabija sprzedaż, nie kaprys wiceprezesa.
W Polsce każda Alfa jest niesprzedawalna, obojętnie ile by kosztowała. Ten samochód nie jest na rynek Polski, stąd taka cena. Poza tym polska mentalność...zdecydowana większość i takl ostatecznie wybierze coś z grupy takiego ,,praktycznego i niezawodnego'' VW, Audiki, BMW, Mazdy.itd
Wiceprezes będzie raczej 6tka pomykał. Skądinąd piękne auto, jakiś prezes ma taką parę domków od mojej piwnicy. Białe coupe... śliczności.
A floty... cóż, my się może nie znamy, ale BMW ma ofertę korporacyjną i dla flot. Może w Polsce to margines, ale Polska to nie cały świat. Widać się im taka oferta opłaca skoro ją mają.
Poza tym bronicie tej pseudo-elitarności Alfy jak panienka na wydaniu wianka. Mercedes czy BMW nie mają problemów z posiadaniem w ofercie busów, dostawczaków czy ciężarówek. I właśnie dlatego BMW i Mercedes-Benz są obecne w sportach motorowych i są właścicielami znanych marek jak RR czy Maybach, a Alfa chciała być elitarna więc jest gdzie jest czyli w czarnej dupie.
Ostatnio edytowane przez jersey ; 26-07-2016 o 21:50
Akurat tu cudzysłów nie pasuje nijak. Można uwielbiać Alfy, ale na pewno nie za niezawodność i praktyczność, bądźmy trochę obiektywni.
Co do kradzieży - mazdy giną , ponieważ był / jest popyt na części do "napraw" dzwonów z USA sprowadzanych, żeby po naprawie sprzedać w kusząco niskiej cenie, "prawie nie bitą". A i chyba do Rosji . Oby nie zadziałał podobny mechanizm z Giulią.
Zaślepiony to masz umysł narzucajac swoj gust innym. Kim ty jestes zeby decydowac co sie komu ma podobac a co nie ? Mi sie nowa alfa podoba i co ? Jestem zaslepiony ?
Jechalem 200km/h na austostradzie za kolbaskowem , z tym tez masz problem ? Nia mam w zwyczaju pytac sie dealerow ile moge jechac na autostradzie. W mazdzie, volvo i bmw jakos tez nikt nie protestował. Masz dziwny ból dupy. Na tym forum kompleksow raczej nie wyleczysz.
No i właśnie dlatego zamiast 2.0 bez turbo wolałbym 1.4 turbo. Taki samochód przecież wybiera ktoś kto nie ma duszy wyścigowca i na pewno wyższy i niżej dostępny moment będzie lepszy w codziennej eksploatacji. Pewnie część z tu obecnych jeździła 147 2.0 TS oraz Giuliettą 1.4 MA. To są kompletnie inne charakterystyki.
Afla Romeo Giulia to konkurent dla Audio A4, BMW3, Mercedesa C ?