Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał bryndza4 Zobacz post
    Mazda to chyba najgorszy wybór pod kątem kradzieży.
    http://natemat.pl/150101,youtuber-zr...-6-w-warszawie
    Czytałem to już wcześniej, ale mnie do stolicy nie po drodze, częściej przejeżdżam przez Wiedeń
    A z tego właśnie powodu pisałem tu wcześniej, że ktoś może nie chcieć "bezkluczykowego otwierania drzwi" w Giulii i co ma zrobić, jak żona chce mieć podświetlane lusterko w daszku?
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Flota to flota, nie pojedyńcze auta dla osób na stanowiskach, zastanów się... Ile aut sprzeda się dyrektorom czy członkom zarządu a ile handlowcom i im podobnym. To jest flota: zamówienia od firm idące w dziesiątki aut. To nabija sprzedaż, nie kaprys wiceprezesa.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    signiore Giuseppe Busso

Domyślnie

Cytat Napisał integrale Zobacz post
    Alfa z silnikiem benzynowym 200km w cenie jaka zaprezentowali 149000pln jest w Polsce niesprzedawalna. Sprawdziłem dziś w cenniku bmw 2.0 184km kosztuje 144.000 i ma w zasadzie takie samo wyposażenie co alfa. Dodatkowo bmw daje w promocji wyposażenie dodatkowe o wartości 20 000 pln za darmo + bmw ma darmowy 5 letni pakiet serwisowy. To na dzien dobry powoduje ze 184 km bmw jest od razu tańsze o 25 000 od alfy, a jeszcze można negocjować jakiś rabat od ceny katalogowej. Tyle w temacie.
    W Polsce każda Alfa jest niesprzedawalna, obojętnie ile by kosztowała. Ten samochód nie jest na rynek Polski, stąd taka cena. Poza tym polska mentalność...zdecydowana większość i takl ostatecznie wybierze coś z grupy takiego ,,praktycznego i niezawodnego'' VW, Audiki, BMW, Mazdy.itd

jersey
    Gość

Domyślnie

Wiceprezes będzie raczej 6tka pomykał. Skądinąd piękne auto, jakiś prezes ma taką parę domków od mojej piwnicy. Białe coupe... śliczności.

A floty... cóż, my się może nie znamy, ale BMW ma ofertę korporacyjną i dla flot. Może w Polsce to margines, ale Polska to nie cały świat. Widać się im taka oferta opłaca skoro ją mają.

Poza tym bronicie tej pseudo-elitarności Alfy jak panienka na wydaniu wianka. Mercedes czy BMW nie mają problemów z posiadaniem w ofercie busów, dostawczaków czy ciężarówek. I właśnie dlatego BMW i Mercedes-Benz są obecne w sportach motorowych i są właścicielami znanych marek jak RR czy Maybach, a Alfa chciała być elitarna więc jest gdzie jest czyli w czarnej dupie.
    Ostatnio edytowane przez jersey ; 26-07-2016 o 21:50

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał carramba Zobacz post
    ..,,praktycznego i niezawodnego'' VW, Audiki, BMW, Mazdy.itd
    Akurat tu cudzysłów nie pasuje nijak. Można uwielbiać Alfy, ale na pewno nie za niezawodność i praktyczność, bądźmy trochę obiektywni.
    Co do kradzieży - mazdy giną , ponieważ był / jest popyt na części do "napraw" dzwonów z USA sprowadzanych, żeby po naprawie sprzedać w kusząco niskiej cenie, "prawie nie bitą". A i chyba do Rosji . Oby nie zadziałał podobny mechanizm z Giulią.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    2.0 turbo o mocy 150HP to chyba byłby nie lada wyczyn i super okazja dla tunerów
    No fakt, przy takiej mocy, to nawet całe turbo można wyrzucić - kolejna oszczędność na kosztach
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Flota to flota, nie pojedyńcze auta dla osób na stanowiskach, zastanów się... Ile aut sprzeda się dyrektorom czy członkom zarządu a ile handlowcom i im podobnym. To jest flota: zamówienia od firm idące w dziesiątki aut. To nabija sprzedaż, nie kaprys wiceprezesa.
    Polska to Polska, DE/UK/NL to DE/UK/NL To, że u Nas we flotach jeżdżą Fabie, nie do końca oznacza, że również tam tak jest.

Użytkownik Świeżak Avatar Olej555
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    BMW f10 2016, Mazda 6 2015, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 2006 , Alfa 156 SW 1.9JTD 200

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post

zgodzę się, wbrew tutejszym zaślepionym fanom marki, którzy piszą, że jest "piękna", Nie nie jest, to auto to stylistycznie jedno wielkie rozczarowanie.

- - - Updated - -

jechałeś pod szczecinem 200 km/h i dealer ci pozwolił?? zarty sobie stroisz. no i ta prędkość: kwalifkuje się na potężny mandacik.
    Zaślepiony to masz umysł narzucajac swoj gust innym. Kim ty jestes zeby decydowac co sie komu ma podobac a co nie ? Mi sie nowa alfa podoba i co ? Jestem zaslepiony ?
    Jechalem 200km/h na austostradzie za kolbaskowem , z tym tez masz problem ? Nia mam w zwyczaju pytac sie dealerow ile moge jechac na autostradzie. W mazdzie, volvo i bmw jakos tez nikt nie protestował. Masz dziwny ból dupy. Na tym forum kompleksow raczej nie wyleczysz.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR MiTo, Audi A5

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    No fakt, przy takiej mocy, to nawet całe turbo można wyrzucić - kolejna oszczędność na kosztach
    No i właśnie dlatego zamiast 2.0 bez turbo wolałbym 1.4 turbo. Taki samochód przecież wybiera ktoś kto nie ma duszy wyścigowca i na pewno wyższy i niżej dostępny moment będzie lepszy w codziennej eksploatacji. Pewnie część z tu obecnych jeździła 147 2.0 TS oraz Giuliettą 1.4 MA. To są kompletnie inne charakterystyki.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    ...

Domyślnie

Afla Romeo Giulia to konkurent dla Audio A4, BMW3, Mercedesa C ?