Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

To fakt, że Giulia jest zaprojektowana nieco bezpieczniej, ale moim zdaniem design jest dobry. Boli tylko fakt, że w niemałej podstawowej cenie, te samochody są tak gołe. Zupełnie inaczej prezentują się bogate wersje, ale to sporo ponad 200k. Moim zdaniem decydując się na taką podstawową cenę, samochody powinny być trochę lepiej wyposażone. No i launch produktu to strzał w stopę - jako pierwsze zostały zaprezentowane najmniej atrakcyjne wersje. Mam na myśli kolory i wyposażenie. Zupełnie inaczej by to wyglądało, jeżeli do jazd byłyby dostępne np. 200KM benzyna z manualem i diesel z automatem, w ładnych kolorach z fajnym wyposażeniem.

Widać po prostu, że w Alfa Romeo kiepsko z kasą, stąd ten słaby marketing, pośpieszne (a opóźnione) wypuszczenie bardzo ograniczonej oferty... Brakuje silników, brakuje opcji wyposażenia (gdzie zginęły genialne drewniane elementy wnętrza?!)... Po prostu to nie powinno tak wyglądać, szczególnie w sytuacji gdy wszyscy wiedzą, że nie jest wesoło w Alfie Romeo. Mam wrażenie, że bardzo dobra wersja QV to nieco zbyt mało, żeby pociągnąć sprzedaż tego modelu.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Oak Luxury Pack and Walnut Luxury Pack
    Cytat Napisał khazar Zobacz post
    Boli tylko fakt, że w niemałej podstawowej cenie, te samochody są tak gołe.
    Dokładnie. Dopłata do elektrochromatycznego lusteka czy podrzewanych lusterek? Kpina.

No i launch produktu to strzał w stopę - jako pierwsze zostały zaprezentowane najmniej atrakcyjne wersje. Mam na myśli kolory i wyposażenie. Zupełnie inaczej by to wyglądało, jeżeli do jazd byłyby dostępne np. 200KM benzyna z manualem i diesel z automatem, w ładnych kolorach z fajnym wyposażeniem.
    Z tym się wszyscy zgadzają

gdzie zginęły genialne drewniane elementy wnętrza?!
    Już są w jakimś pakiecie.

EDIT: nawet dwóch - Oak Luxury Pack and Walnut Luxury Pack, czyli do wyboru jest dąb albo orzech
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 27-07-2016 o 13:07
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    złom

Domyślnie

Pieknie na pohybel haterom

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Pytanie czy to szpera czy "szpera" elektroniczna.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
    W cenniku jest mowa o blokadzie dyferencjału, nie o elektronicznej blokadzie dyferencjału, czy jakimś E-Q2 jak Giuliettcie.
    Pakiet performance kosztuje 10K z hakiem. 5K na aktywne zawieszenie + 1,5K (na łopatki w automacie) Powiedzmy, zostaje 3K.
    Więc jak najbardziej cena normalnej szpery.

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

To i ja dorzucę coś od siebie -
    Ostatnio wracając z pracy w Warszawie zobaczyłem ją... Biała Giulia dostojnie tocząca się z przeciwka i niestety muszę to przyznać w tym kolorze nie było takiego efektu WOW tak jak w przypadku gdy pierwszy raz ujrzałem tego waszego znienawidzonego opla 159
    ALE!
    Wczoraj wyjazd służbowy do Kielc jak się okazało tuż obok salonu gdzie stała ona - piękna elegancka wywołująca efekt wow czarna Giulia na 18"... Od razu się zakochałem To auto jest jednak inne niż wszystkie i na pewno będzie się wyróżniać na drogach, czuć że to alfa

I jeszcze tak się wtrące w dyskusje o 159...
    Problemem sprzedaży 9-tki było to, że wchodziła po 156 która była uważana za wielce awaryjne auto, a co za tym idzie ludzi po prostu zniechęcał fakt że z tym może być tak samo.
    A teraz w wielu rankingach aut używanych 9-tka jest polecana za swoją bezawaryjność Z tego co widzę najwięcej do powiedzenia odnośnie 159 mają Ci, którzy jej nigdy nie mieli...

Wcale nie bronie 159 bo ją mam... Zgadza się jest ciężka, jest prawie oplem, większość egzemplarzy jest na paliwo do ciągnika. Ale co z tego, to auto ma w sobie to coś że ciężko się z nim rozstać i naprawdę świetnie się tym jeździ... Mam nadzieję że z Giulią za 10 lat będzie tak samo.
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    waszego znienawidzonego opla 159
    Ludzie z pewnym fanatyzmem broniący swoich racji zawsze przerysowują reakcję przeciwnej strony. Ja w towarzystwie uchodzę za hejtera VAG tylko dlatego, że nie padam przed VW czy Audi, tylko traktuję je jak normalne samochody - w jednych aspektach lepsze, w innych gorsze od konkurencji...

Dla tych, którzy uważają, że Giulia jest zbyt droga - można kupić specjalną wersję QV-ki Performance Edition (z wszystkimi bajerami, mechanicznie chyba to samo co podstawa) za... 123.850 EUR :

https://www.prinsalfa.nl/nieuws/prij...mance-edition/
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    I jeszcze tak się wtrące w dyskusje o 159...
    Problemem sprzedaży 9-tki było to, że wchodziła po 156 która była uważana za wielce awaryjne auto, a co za tym idzie ludzi po prostu zniechęcał fakt że z tym może być tak samo.
    A teraz w wielu rankingach aut używanych 9-tka jest polecana za swoją bezawaryjność Z tego co widzę najwięcej do powiedzenia odnośnie 159 mają Ci, którzy jej nigdy nie mieli...

Wcale nie bronie 159 bo ją mam... Zgadza się jest ciężka, jest prawie oplem, większość egzemplarzy jest na paliwo do ciągnika. Ale co z tego, to auto ma w sobie to coś że ciężko się z nim rozstać i naprawdę świetnie się tym jeździ... Mam nadzieję że z Giulią za 10 lat będzie tak samo.
    To nie jest hejt na 159, tylko na zafiksowanych włacicieli, którzy robia z tego auta jakiś kamień filozoficzny, i na wszystkie kolejne kolejne modele AR patrzą jak na świętokradztwo
    Niestety jak bardzo byśmy nie kochali swoich starych trupów, to na ich miejsce przyjdą zupełnie nowe auta. Zamiast się cieszyć, że AR wraca do swoich prawdziwych korzeni (a nie klepania ładniejszych fiatów/opli), to narzekają
    Ostatnio edytowane przez Tomtrz ; 27-07-2016 o 15:25
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    To nie jest hejt na 159, tylko na zafiksowanych włacicieli, którzy robia z tego auta jakiś kamień filozoficzny, i na wszystkie kolejne kolejne modele AR patrzą jak na świętokradztwo
    Niestety jak bardzo byśmy nie kochali swoich starych trupów, to na ich miejsce przyjdą zupełnie nowe auta. Zamiast się cieszyć, że AR wraca do swoich prawdziwych korzeni (a nie klepania ładniejszych fiatów/opli), to narzekają
    Tomtrz wszystkie kolejne modele? Czyzby cos mnie ominelo?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał adamku111 Zobacz post
    Hejtujesz dla sportu? Siedzisz na forum to wiesz ze 'zaraz' będą kolejne modele..
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał adamku111 Zobacz post
    Giulietta i Mito też było swojego czasu hejtowane
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    Hejtujesz dla sportu? Siedzisz na forum to wiesz ze 'zaraz' będą kolejne modele..
    Co Wy dzisiaj z tym hejtowaniem? Slowo na jutro Fanboy?

Tomtrz, przy w zasadzie kazdym modelu kazdej marki znajda sie sceptycy teraz na topie Giulia chyba jakiegos wielkiego hejtu na nia nie ma?