rozumiem, tez tak miałem w poprzedniej 159, zacząłem dywagować czy przypadkiem po jakiś paru sekundach nie jest to jednak przerywany minimalnie sik - takie impulsy - może tego tak nie widać i nikt na to nie zwrócił uwagi. Gdybam tak bo przekanznik czasowy jaki zastowowałeś w przypadku faktycznie ciągłego wysterowania jak pisałeś powinien też zacząć lać ciągłym sikiem ale tylko z opóznienie. W nowszej 159 na pewno jest to parę impulsów siknięcia (nie pamiętam 2-3 krótkie i tyle). No chyba że dostałeś jakiś inny typ przekaznika czasowego/bądz pomylili coś w instrukcji.
W każdym razie ważne że Ci działa tak jak chcesz - dopytywałem tak żeby wszystko co trzeba miało odpowiedz w wątku.
Aha, co do opisu pinów na oryginalnych przekaznikach - montowali różne różnych producentów, niektóre mają oznaczenia na górze, inne na boku a jeszcze inne w ogóle nie mają (wiem bo w paru grzebałem - stara, nowa 159, kolegi i na szroci jak wybebeszałem potrzebne elementy do dołożenia xenonu/sprysków itp dla swojej) - w każdym razie można sprawdzic co gdzie idzie na schmatach z eLearna w razie czego.