Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 58

Temat: Spryskiwacze reflektorwów

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał mateuszszar Zobacz post
    @epsonix - tylko jak włożę poprzedni (oryginalny - czerwony) przekaźnik, to sprysk lamp pompuje ciągle. Cały czas, a nie tylko na początku (tak zresztą napisałem w poście wyżej). Sprawdzałem, żeby się upewnić.

Niestety przekaźnik nie pasuje. Trzeba na kabelkach go zamocować. Ale jest na nim opis. Na oryginalnym też, więc łatwo się połapać. Trzeba tylko dokupić odpowiednie złączki.
    rozumiem, tez tak miałem w poprzedniej 159, zacząłem dywagować czy przypadkiem po jakiś paru sekundach nie jest to jednak przerywany minimalnie sik - takie impulsy - może tego tak nie widać i nikt na to nie zwrócił uwagi. Gdybam tak bo przekanznik czasowy jaki zastowowałeś w przypadku faktycznie ciągłego wysterowania jak pisałeś powinien też zacząć lać ciągłym sikiem ale tylko z opóznienie. W nowszej 159 na pewno jest to parę impulsów siknięcia (nie pamiętam 2-3 krótkie i tyle). No chyba że dostałeś jakiś inny typ przekaznika czasowego/bądz pomylili coś w instrukcji.
    W każdym razie ważne że Ci działa tak jak chcesz - dopytywałem tak żeby wszystko co trzeba miało odpowiedz w wątku.

Aha, co do opisu pinów na oryginalnych przekaznikach - montowali różne różnych producentów, niektóre mają oznaczenia na górze, inne na boku a jeszcze inne w ogóle nie mają (wiem bo w paru grzebałem - stara, nowa 159, kolegi i na szroci jak wybebeszałem potrzebne elementy do dołożenia xenonu/sprysków itp dla swojej) - w każdym razie można sprawdzic co gdzie idzie na schmatach z eLearna w razie czego.

Użytkownik Rowerzysta Avatar MyPPx
    Mieszka w
    Okolice Krakowa
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150KM

Domyślnie

Wracając do mojego problemu z działaniem spryskiwaczy, bezpiecznik wymieniony - efekt ? Nic. Przekaźnik też był zepsuty wymieniony - efekt ? Nic. Zdemontowałem nadkole dobrałem się do pompki, po zdjęciu wtyczki napięcie jest podawane prawidłowo, wyczyściłem styki lecz pompka nie ruszyła. Po zdjęciu wężyka z niej cieknie płyn (tak powinno być?) Reasumując zamówiłem sprawną używke, i mam pytanie czy ciężko będzie ją wyjąć z zbiorniczka ?
    AR 156 1.8 TS 144KM - była
    AR 159 1.9 JTDm 150 KM - jest

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Ona jest na wcisk.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hagi
    Mieszka w
    kujawsko - pomorskie
    Auto
    159 2,4 JTDm

Domyślnie

Przed liftem jest tak że pociągając manetką pryska na szyby i od razu na lampy, z tym ze na lampy tylko na sekundę. Trzymając manetkę dalej pryska na szyby a na lampy nie. Pociągając co chwile manetką będzie ciagle pryskało na to i to.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Nie. To nie kwestia przed/po lifta. Już probowaliśmy do tego dojść. Jednym pryska sekundę. Innym - ciągle. U mnie pryskał ciągle - później po zmianie przekaźnika zaczął wyłączać po ~2sekundach? To body comp steruje jak długo pryskac xenonami (w body można w ogóle wyłączyć spryski xenonów).

Mieszka w
    Okolice Krakowa
    Auto

Domyślnie

W dalszym ciągu mam problem ze spryskiwaczami, pompka wymieniona działa jak należy, problemem jest teraz niedrożny trójnik wraz z zaworkiem. Cena w ASO koło 100 zł, może od czegoś innego by tam podpasował ? Ktoś próbował ?

Moderator Znawca Avatar bobby
    Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

Cytat Napisał MyPPx Zobacz post
    W dalszym ciągu mam problem ze spryskiwaczami, pompka wymieniona działa jak należy, problemem jest teraz niedrożny trójnik wraz z zaworkiem. Cena w ASO koło 100 zł, może od czegoś innego by tam podpasował ? Ktoś próbował ?
    Kiedyś obiło mi się o uszy, że ktoś próbował z trójnikiem chyba od Land Rovera... ale nie pamiętam z jakim skutkiem. (To było tak dawno, że nawet markę mogłem pomylić... :/ )

Mieszka w
    Okolice Krakowa
    Auto

Domyślnie

A to musi być jakiś specialny nie wystarczy normalny zawór z trójnikiem do xenonów od skody np. ?

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Cytat Napisał MyPPx Zobacz post
    może od czegoś innego by tam podpasował ? Ktoś próbował ?
    Tak jest ten oryginalny trójnik to tragedia, jak kupisz nowy to i tak za pół roku powtórka z rozrywki. Kup w sklepie motoryzacyjnym normalny zaworek paliwowy w obudowie aluminiowej. Występuje w dwóch rozmiarach przyłączanych wężyków 8mm lub 10mm. Koszt 16 zetów do tego normalny trójnik plastikowy za 3 zety. Aby to wszystko połączyć będzie jeszcze potrzebny kawałek wężyka. Łączysz to wszystko i spokój tak jak u mnie już od dłuższego czasu.

Mieszka w
    Okolice Krakowa
    Auto

Domyślnie

O i o takie rozwiązanie mi chodziło dzieki