Strona 89 z 507 PierwszyPierwszy ... 39798081828384858687888990919293949596979899139189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 5065

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Szukam mojej pierwszej Alfy :)

Domyślnie

Cytat Napisał dbcooper Zobacz post
    otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-vat23-aso-quadrifoglio-verde-235km-papis-lodz-ID6ywvnz.html#528149c4a8

Coś o tej sztuce ktoś wie, czy to nowa oferta?
    Nowa oferta, tylko tak sobie myśle QV wersja 120 000 poniżej 50 000... tak patrze na mobile.de i tam są tylko dwa auta o takich parametrach: QV, poniżej 50 000, i podobnym przebiegiem, w tym jedno w Polsce...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Skierniewice
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2.5 V6 2000r., jest Giulietta QV, jest Stelvio 280 KM

Domyślnie

Cytat Napisał dbcooper Zobacz post
    otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-vat23-aso-quadrifoglio-verde-235km-papis-lodz-ID6ywvnz.html#528149c4a8

Coś o tej sztuce ktoś wie, czy to nowa oferta?
    Byłem, oglądałem, przed chwilą dosłownie wróciłem z Łodzi. Tak na szybko, bo już późno. Mam jakieś zdjęcia, filmiki nagrane. Auto z Danii. Malowana na pewno maska i przedni zderzak. Sprzedawca miły gość o masce wspomniał. O zderzaku nie wiedział ale są widoczne ślady w pasie przednim, po malowaniu na plastikach. Brak aktualnego przeglądu tak więc nie mogliśmy wyjechać na drogę ani do ASO. Na parkingu nie ma miejsca żeby nawet kawałek przejechać. Generalnie auto miało rozładowany akumulator mimo iż sprzedawca mówił, że rano odpalało.Po uruchomieniu z boostera na konsoli świeci się check engine oraz dwie poduszki powietrzne. Teraz pytanie czy( tak się tłumaczył sprzedawca) jak się akumulator rozładuje to po takim starcie z boostera może się świecić check i poduszki? Trochę podejrzane. DNA. Nie wiem jak powinno wyglądać prawidłowe działanie ale na postoju, przy uruchomionym silniku za nic nie chciało się przełączyć. Ciągle był w pozycji N. To może mieć związek z checkiem. Na początku po uruchomieniu silnika z okolic chłodnicy było trochę pary. Kropił deszcz i stąd mogła się wziąć.Odniosłem wrażenie, że również gdzieś miała wyciek oleju, bo część komory jest trochę brudna i zaolejona. Klamka wewnętrzna od strony pasażera ma ubytki powłoki "sreberka". Jak zrzucą mi się filmiki z pracy silnika to wrzucę link i sami ocenicie czy tak powinna pracować QV i jak wygląda komora. Generalnie trudno ocenić, bo raz że nie można było się autem przejechać. Jak będzie zrobiony przegląd to mają się ze mną kontaktować i wtedy jazda próbna i ewentualnie ASO. Dwa deszcz też nie zachęcał do oględzin. Poza tym reszta wydawała się ok. Tyle na szybko

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Cytat Napisał mourning Zobacz post
    Teraz pytanie czy( tak się tłumaczył sprzedawca) jak się akumulator rozładuje to po takim starcie z boostera może się świecić check i poduszk
    w alfach tak jest przy rozładowanym aku

- - - Updated - - -

Cytat Napisał prezes01 Zobacz post
    To może mieć związek z checkiem
    Napewno.

Po zaświeceniu checka nawet tempomat już napewno nie działał, bo nie może

- - - Updated - - -

PS. Jakby chcieli to by ci dali się przejechać

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Skierniewice
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2.5 V6 2000r., jest Giulietta QV, jest Stelvio 280 KM

Domyślnie

Cytat Napisał prezes01 Zobacz post
    PS. Jakby chcieli to by ci dali się przejechać
    Może się bali? Zresztą o tej godzinie i tak ASO nieczynne tak więc nie naciskałem. Ja jak tylko zrobią ten przegląd i nikt jej wcześniej nie kupi to jeszcze raz pojadę ją obejrzeć. Link do zdjęć https://goo.gl/photos/HPub4mMaAMfUirFT6

Auto
    Obecnie brak

Domyślnie

Witam,

Przymierzam się do zakupu używanej Giuletty. Szukam benzyny 1.4 170 KM w roczniku 2011-2012. Planuję wydać do 40.000 zł.
    Wpadł mi ostatnio w oko taki egzemplarz ze skrzynią TCT i panoramicznym dachem, ale niepokoi mnie podejrzanie niska cena (42.500)

Jak to Waszym zdaniem wygląda? Warta obejrzenia?

Niestety nie mogę wkleić linka bo jestem świeżak na forum ale mogę ewentualnie podać numer aukcji na Allegro lub napisać więcej szczegółów.

Z góry dziękuję za sugestie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dbcooper
    Auto
    Obecnie: Giulietta QV, Była: 147 1.9 JTD

Domyślnie

Dla zainteresowanych, pojawiła się zachęcająca QV: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-ID6ywTKR.html#881412a108

Niestety z Krakowa strasznie daleko ;(

Auto
    Fiat Bravo 1.4 T-Jet

Domyślnie

Przyglądał się już ktoś QV'ce wystawionej w Papis w Łodzi ? Opis i zdjęcia ładne ale cena chyba za niska jak na tą wersje ?

Edit: pytania nie było, przeczytałem kilka postów wyżej

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar KotPsot
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156, 1.9 150KM 2005r

Domyślnie

Pracuję w PAPISie więc doskonale znam auto. W razie czego, pisz na prv odpiszę Ci odnośnie auta
    Na pewno auto godne uwagi i jeśli szukasz to przyjeżdżaj i nie zawiedziesz się

Auto
    chwilowo Stilo SW

Domyślnie

Cena za QV z Łodzi wcale nie jest niska. Weźcie, Panowie pod uwagę, że jest to 10kPLN więcej niż za MA170 z tego samego rocznika. OK - zrozumiałbym 5-6 kPLN, ale 25% więcej? Nówka w salonie różni się o około 15-20%.
    Dajemy się zwariować handlarzom i przepłacamy za używane samochody z niepewną przeszłością. Wpisując VIN tego auta w google, dowiecie się, ile TEN KONKRETNY egzemplarz kosztował między ostatnią rejestracją w Danii a przywozem do PL (49000 koron duńskich = tj. ok. 35kPLN).
    Mniej niż przeciętna MA170, a w komplecie szła navi i drugi komplet opon, a to "jakoś tak" zniknęło...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gpp
    Mieszka w
    Limanowa
    Auto
    GIULIETTA 2.0 Jtdm2 140 KM

Domyślnie

Wymiana samochodu symboliczny przebieg
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yvlM9.html