Nie wiem czemu od mikrofibry której używam i ręcznika, dodam nowego ręcznika zostają koliste lub podłużne mikro Rysy o czym Pisałem już do 123myjeszty.. :-) widać np na zdjęciu które dodałem do swojego tematu.
P.s nie, nie są to hologramy od polerki ;-)
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Nie ma to najmniejszego sensu. Szczególnie, że sam fusso ma tendencję do ukrywania swirli. Jak położysz Black Hole na górę, to spłynie po tygodniu i nic z tego nie będzie. Jak położysz black hole pod fusso, to tak efektu lepszego niż na samym fusso nie zrobisz, a osłabisz mocno trzymanie się wosku. Jeżeli masz mocne rysy, które są z daleka widoczne na nałożonym fusso, to znaczy że polerka była kiepsko zrobiona. Wpadnij za tydzień do pestki to obejrzymy dokładnie lakier z każdej strony i coś wymyślimy.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Kładłem ostatnio Fusso na Cherry i potwierdzam wytrzymałościowo tyłka nie urywa ale już Colli kładzione na Black Hole siedziało ze 3 miechy, a na czarny akrylu efekt po BH był zajebisty. Najlepszy glaze jaki do tej poru używałem, idealnie się aplikuję na rotacji, sporo maskuje, pozostawia super połysk tylko z ceną ostatnio trochę ich poniosło. Kiedyś był z 20% tańszy. Jednak kładzenie go na wosk to totalny bezsens, dwa mycia auta i po BH pewnie. Do mikrorysek jeśli to faktycznie te po wycieraniu można by spróbować tego nowego Dodo LP Plus na maszynie bo sam jestem ciekaw ile jest w stanie usunąć jako cleaner.
Pierwsze co,to nie używaj gąbki.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Może zamiast po myciu jak osuszasz auto, to nie jezdzij ręcznikiem po aucie, tylko kladz na jedno miejsce, niech wchlonie, podniesc, i tak dalej.Zakryć możesz Glaze np Black Hole. Usunąć albo bawiąc się dłuższy czas ręcznie pastą polerską, np 3000, albo maszynowo szybko. Po Polerce dobrze zabezpiecz auto, wtedy nie powrócą tak szybko swirle
- - - Updated - - -
Czemu niby?Dobra gąbka jest lepsza od taniej rękawicy
![]()