Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mklimko
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Volvo XC60; była Alfa 159 SW

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Kia Ceed...

Gdy w 2007 roku na rynku pojawiła się Kia Ceed, siedząc na ławce w gimnazjum powiedziałem moim kolegom, że ten samochód będzie niesamowitym sukcesem i bazą do kolejnych sukcesów marki. Czy Ceed MK1 był lepszy od Golfa V/VI? Z pewnością nie . Ale był to skok jakościowy, marketingowy etc. Przyszły kolejne modele. Czy Ceed MK2 jest lepszy od Golfa VII. Pewnie nie, ale różnica jest już znacznie mniejsza.

Alfa nie miała auta klasy D przez 5 lat. Pojawiła się Giulia i teraz każdy wymaga by była lepsza od samochodów, które niepodzielnie rządzą na rynku i mają w dodatku ciągłość modelową. Co więcej, chcecie żeby ta lepsza Alfa była lepiej wyposażona, miała lepsze silniki, najlepszą technologię, była w cenie tapczanu z Ikea i na koniec potrawę z mojego avataru...

... a każde podobieństwa do najlepszych uznawane są za zdradę KRS opanuj się. Znaczy się Anderson.
    Powyższe się zgadza i w odniesieniu do Gulii miałoby sens poza jednym szczegółem. O ile mnie pamięć nie myli cena Kii CEED była istotni konkurencyjna i ludzie ją brali mimo niedostatków w wykończeniu jakości itp. Oczywiście nie były to różnice bardzo duże w stosunku do takiego np. Golfa a na pewno nie takie, których cena by nie wyrównała. Plus oczywiście reklama, reklama, reklama. Przy Gulii nie ma nic poza wyglądem (dla mnie trochę wątpliwym) i techniką (tu jest świetnie) ale pozostałe marki segmentu, w który celuje Alfa są porównywalni. A cena jest podobna do konkurentów - tu nie zawojują. Wracając do Kii to każda następna generacja jest lepsza ale i droższa ale mając już wykształconą markę można sobie na to pozwolić. Życzę Gulii jak najlepiej ale na razie czarno to widzę. Pzdr.

Użytkownik Rowerzysta Avatar b0rn20wn
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 2001

Domyślnie

Dla mnie największym atutem w momencie kiedy jakość jest porównywalna do wielkiej trójki jest to, że to jest coś innego niż wielka trójka. To tak jakby wszyscy znajomi jezdzili pasatami a ty nagle podjeżdżasz mazdą 6. Każdy, nawet najlepszy produkt po pewnym czasie się nudzi i szukasz alternatywy. To tak jakby przez 20 lat jeździć srebrnymi samochodami... Przy następnym nie szukasz odmiany?

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

miałem okazję zobaczyć Giulię w kolorze czarnym na felgach Veloce 18 to zupełnie inne auto MEEEEGA!!!!!- za "pomysł" demówek w kolorze białym kogoś powinni wyp.... na zbity ryj!!!

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

ktoś mniej więcej się orientuje, jaka może być cena tej turbo benzina 280KM?
    podobnie jak w audi (190 KM vs 252 KM) - tu odpowiednio 200KM vs 280KM (wygląda "podobnie"), audi jest droższe o 22tys. Możliwe że Julia Super w podstawce benzynowej kosztuje 155 to w tej 280KM będzie kosztować max 170 tys?
    165-170
    czy 170-200
    czy 200-230?

Jak obstawiacie? a może są jakieś przecieki? Obecnie wziąłem Giuliette Veloce, ale ciągle myślę, czy się nie wstrzymać jeśli za 3 miesiące będą Giulie z takim silnikiem.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    145 1.4TS, 156 SW 1.8TS, 159 1.9JTS, GT 1.9JTD, Volvo V40 CC, Fiat 500, Giulia 2.0 200km

Domyślnie

W lipcu w Holandii sprzedali 34 Giulie vs 386 bmw 3. Acha Giulietty sprzedali 15, wiec Giulia jest już najlepiej sprzedającym się modelem AR w Holandii

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

W sobotę będę jezdził białą Julią na jezdzie próbnej. Opowiem wam jak było.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał andrzej1980 Zobacz post
    W sobotę będę jezdził białą Julią na jezdzie próbnej. Opowiem wam jak było.
    Jesteś jedna z ostatnich osób tu, które jeszcze tej jazdy nie odbyły
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    A 159 z tyłu jest podobna do Seata Cordoby i co? Jakoś dużo osób ją kupuje [emoji38] [emoji38]
    zestaw te dwa auta razem, na parkingu, stań z tyłu i na spokojnie popatrz. Podobne są tylko, i tak nie do końca, kształt tylnych lamp. Z tym, że te w Cordobie nie "mrużą kocio oczu". Reszta to już inny świat: Cordoba wygląda jak lekko spasiony świniak.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    miałem okazję zobaczyć Giulię w kolorze czarnym na felgach Veloce 18 to zupełnie inne auto MEEEEGA!!!!!- za "pomysł" demówek w kolorze białym kogoś powinni wyp.... na zbity ryj!!!

białe są modne, ale faktycznie, to auto w bieli ktoś zestawiał celnie ze szturmowcem z Gwiezdnycm Wojen)) Popieram wersje czarne, czerwone i granatowe. Innych w ogóle nie powinno być.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Przy codziennej jeździe drgania na drążku nie powinny być uciążliwe, start&stop będzie przecież gasił silnik na każdym postoju a pewnie wtedy te drgania są odczuwalne.

ludzie, WYŁĄCZAJCIE START STOP!! Boże, czy Ty Żuczek masz za grosz szacunku dla rozrusznika, turbiny, dwumasu?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Archi Zobacz post
    Wiem, i jakos mi to nie przeszkadza.
    ale mnie, Krzsysztofowi i wielu innym, co widzisz na tym forum, to przeszkadza.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Archi Zobacz post
    N

A tu na forum jakoś nie "wszyscy" podzielają Twój punkt widzenia i wyraźnie od dłuższego czasu masz z tym problem.
    Na tym polega i dyskusja i sama istota forum, aby zderzać ze sobą różne opinie i odpowiednio je uzasadniać. Ty, poza hejtem i atakiem na rozmówce, argumentów nie masz. Auto jest ewidentnie podobne do BMW, konia nie nazwiesz przecież krową i odwrotnie, prawda? Auto ewidentnie zatraciło stylistyczną oryginalność, czyli JEDEN Z GŁÓWNYCH CZYNNIKÓW DLA KTÓRYCH W OGÓLE ZOSTALIŚMY ALFISTI!
    Dlatego nas tak to rusza, nas, co najmniej kilkanaście osób, które tutaj podobne zdanie wyrażają. Uszanuj to i nie atakuj. Jak chcesz mieć auto byle jakie, podobne do każdego innego, byle miało wał z karbonu i tylny napęd, Twoja wola. My chcemy aby nasza Alfa pozostała jednak autem nietuzinkowym, łatwym do rozpoznania. Dlatego tyle o tym piszemy.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    Jesteś jedna z ostatnich osób tu, które jeszcze tej jazdy nie odbyły
    Nieprawda, ja też nie odbyłem i szkoda mi na to czasu, po co dieslem ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Idealny klon.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję Nazwa: bmw_giulia.jpg Wyświetleń: 0 Rozmiar: 115.2 KB ID: 207826

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję Nazwa: gulia_bmw2.jpg Wyświetleń: 0 Rozmiar: 98.0 KB ID: 207827
    Kolejny raz pieprzysz człowieku o "zderzaniu poglądów" o wymianie opinii, itd. a potem zestawiasz zdjęcia 1 sztuki Giulii QV i 3 sztuk BMW 3/4 tylko sprytnie w różnych kolorach - chyba próbując zrobić z adwersarzy, w tym i mnie kretynów żeby niby przyklasnąć, że czerwone BMW jest podobne do niebieskiego BMW.

Co ci siedzi w głowie, żeby w wątku na 10000 postów o Giulii z 500 razy pisać, że nowa AR Giulia na płycie Giorgio to klon bawary i mazaka6, a tak w ogóle to czołg itd?

Oto czarna Giulia diesel z dużą felgą z salonu w Szwajcarii - i co klon BMW? Brzydal? Potomek mumina? a może czołg a'la italiana?

Przecież to czarne wyżej wygląda jak miks AR156 z poszerzoną AR Giulia 1300 Junior z lat '70 dostosowaną do wymogów homologacyjnych czasów dzisiejszych.

źródło: https://www.instagram.com/p/BJIbpWlDsma/
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	13694943_282653725436274_2031242208_n.jpg
Wyświetleń:	41
Rozmiar:	142.8 KB
ID:	208041