Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Oczywiście trzeba się też czuć dobrze w swym wozie, ktoś potrzebujący ciągłego zwracania na siebie uwagi nie będzie się czuł dobrze w vesuvio grey Giulii, z co prawda potencjałem zjadającym tego mustanga w przedbiegach, ale dość dyskretnie ukrytym. Inny bez oczojebnego czerwonego z białymi pasami i chromami mustanga, choćby i z Eco cośtam 2,3 silnikiem , no ale _mustnanga_ paaaanie - nie przeżyje. Więc trzeba się dobrze czuć. Ale nie wyobrażam sobie aby się dobrze czuć na co dzień i w jednym i w drugim. Stąd zamiennie ich branie pod uwagę jest niezrozumiałe.
    Jest takie powiedzenie: Pokaż mi czym jeździsz, a powiem ci kim jesteś (a raczej, jak chcesz być postrzegany przez innych)
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adamku111 Zobacz post
    Jak to kazdy do czego innego? kazdy do jazdy, jeden da frajde na autostradzie drugi w terenie a trzeci jest wygodny... Fajny to taki ktory mi sie podoba, w moim przypadku podstawowe zaraz po budzecie kryterium wyboru samochodu. Ty kupujesz samochody ktore sa do czegos ale ci sie nie podobaja? Widzisz ja takiego podejscia nie rozumiem,
    Też tak mam, szukam mazdy mx-5 a za chwilę patrola w podobnym budżecie

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    AR

Domyślnie

A propos drgającego drążka skrzyni biegów (z napisami od 2:57)

https://www.youtube.com/watch?v=l99Q...youtu.be&t=177

- We can feel much more vibration from the gear leaver...
    - It's because the profshaft connected to the rear wheels
    - I told this because in the BMW's i felt the same thing

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Tak, masz rację! Jako auta weekendowe takie alfy jak 156, 166 V6 sprawdzają się świetnie. Ale już na co dzień do i w pracy coraz gorzej... stąd szukanie czegoś nowszego. No i powiedzmy sobie szczerze... przydałoby się więcej mocy w tych starych V6, szczególnie w takiej dużej budzie jak 166

A ceny, jak to ceny... za zajechane egzemplarze. Bo w dobrym stanie, tym bardziej GTA, to już większy wydatek...
    No właśnie nie weekendowe, dlaczego weekendowe. Ja ich używam lat na co dzień, do prac o 4km i o 50km odległych, pod wspomniane szkoły, do hobby, rodzinne i towarzyskie wyjazdy,przejazdy, zakupy w tym budy dla psa itd. itp. Te silniki w codziennym użytkowaniu obcowaniu z nimi dopiero dają frajdę. Nie chodzi o to żeby coś "mieć" , tylko używać.
    Czy te r4 turba Giullii będą coś takiego miały pociągającego w sobie? - w tym sęk .
    A co do cen, to z tabelek ubezpieczyciela/polis tak z grubsza rzuciłem , chodzi o rząd wielkości i co za te same pieniądze można mieć. No transakcyjne zadbanej Vki powiedzmy poza lusterkiem w daszku jeszcze pakiet luxury i pakiet z aktywnym zawieszeniem . Styknie chyba a za lakier - jakiś tam podstawowy pierwszy serwis
    Dziwna taka świadomość kurcze.

Użytkownik Rowerzysta Avatar imtm
    Auto
    Alfa 147 1.6

Domyślnie

Jeździłem Giulią tydzień temu. 180KM 2.2D. Samochód jedzie tam gdzie chcę, dobre czucie drogi na kierownicy, hamulce rewelacja. Środek nie zawraca głowy kierowcy. Kupiłbym ten samochód, tyle że w benzynie. Diesel jeździ przyjemnie ale mam wstręt do Diesla
    Ostatnio jeździłem Mazdą 6,CX-5, BMW 4 GC, Volvo S60, Mercedes CLS 350CDI, C-klasse 4Matic 220 i Giulia jest o niebo przyjemniejszym samochodem do jazdy.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał marines Zobacz post
    - We can feel much more vibration from the gear leaver...
    - It's because the profshaft connected to the rear wheels
    - I told this because in the BMW's i felt the same thing
    W 75 nie ma żadnych wibracji, a samochód ma 27 lat... Może trzeba było wrzucić skrzynię na tylną oś?

Moim zdaniem to wina diesla.

BTW, to mam nadzieję, że moderator przejrzy ostatnie 3 strony tematu .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Oglądałem Giulię w salonie w Zielonej Górze. Niestety na szybko, bo czasu nie było. Pierwsze duże zaskoczenie, że Fiat jest oddzielony od strefy Alfy i Jeepa. Sprzedawca bardzo kompetentny, umiał opowiadać o tym aucie tak jak należy. Miło się z gościem gadało :-) od razu zaproponował jazdę próbną (niestety z bólem serca musiałem odmówić).
    Samo auto zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Jakość materiałów, spasowanie elementów na bardzo wysokim poziomie. Pozycja za kierownicą wspaniała. Bardzo mi się podobał tunel środkowy. Ogólnie auto wygląda dużo kierownicy w rzeczywistości niż na zdjęciach. I nie, nie zgodzę się, że brak jej smaczków stylistycznych. Nie ma ich nie wiadomo ile, są raczej subtelne, ale są. Czułem się w tym aucie jak w Alfie.

Chciałbym się jeszcze odnieść do dyskusji z poprzednich stron. Koledzy, ja też nigdy nie zamykam się w jednym segmencie. Mam ileś gotówki i wymagania, które z grubsza można określić następująco: auto niebanalne, ciekawe stylistycznie, musi mi się podobać (Hyundai to był wypadek przy pracy :-P ), musi dobrze się prowadzić i być dynamiczne. I co najważniejsze, muszę się w nim dobrze czuć. Dlatego też potrafiłem w pewnym momencie rozważać zakup Gtv, 156 lub 166 (ale tylko z Busso, choć w Gtv mógłbym ewentualnie pójść w 2.0 TS). Wcześniej wybierałem między Hyundaiem Coupe a Fiatem Punto II HGT (no i źle wybrałem :-P ). Co więcej, jak dobrze pójdzie to za kilka lat też będę wybierać między Giulią a Mustangiem. Tylko wyjaśnijmy sobie jedno - ten ford z koniem z 2.3 Eco Boost to nie jest Mustang, tylko jakaś imitacja. Ostatnio oglądałem też Mustanga GT w salonie Forda (sprzedawca mówił, że jeden z klientów ma mu wysłać zdjęcia pokazujące ze zapakował do bagażnika Mustanga dwie spacerówki) i jestem bardzo za. A dźwięk pięciolitrowej, wolnossącej, widlastej ósemki wywołuje ciarki. Co więcej, przed zakupem 156 byłem bardzo bliski zakupu Mustanga SN95 3.7 V6 (za długo się zastanawiałem i został sprzedany). I szczerze mówiąc, porównanie 156 Busso z Mustangiem jest jak najbardziej na miejscu. Choć to dwa bardzo różne wozy.

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Archi Zobacz post
    Świeże, nowatorskie, głębokie.
    Idealny klon.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	bmw_giulia.jpg
Wyświetleń:	27
Rozmiar:	115.2 KB
ID:	207826

Nazwa:	gulia_bmw2.jpg
Wyświetleń:	28
Rozmiar:	98.0 KB
ID:	207827
    Ostatnio edytowane przez Anderson ; 13-08-2016 o 00:13

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Idealny klon.

Nazwa:	bmw_giulia.jpg
Wyświetleń:	27
Rozmiar:	115.2 KB
ID:	207826

Nazwa:	gulia_bmw2.jpg
Wyświetleń:	28
Rozmiar:	98.0 KB
ID:	207827
    No jak dwie krople wody!! Na przykład i jedno i drugie auto ma 4 koła!!! No porażka jakaś
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Anderson ... ty się tu już tyle wyżaliłeś jaka ta Giulia jest .... (wstaw sobie różne brzydkie słowa), że może czas wyjść z tego forum i idź marudzić gdzie indziej ok?

Dobrze, że jest funkcja blokowania użytkowników

Wysłane z mojego SM-A500FU
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::