Skoro głośnik od subwoofera jest dwudrożny, to mając 4 piny - 1,2 i 14,15 dwa z nich odpowiadają za jeden, a dwa za drugi głośnik w systemie 2way.
Podepnij swój głośnik tylko pod piny 14 i 15.
Skoro głośnik od subwoofera jest dwudrożny, to mając 4 piny - 1,2 i 14,15 dwa z nich odpowiadają za jeden, a dwa za drugi głośnik w systemie 2way.
Podepnij swój głośnik tylko pod piny 14 i 15.
Z radia musisz puścić sygnał dla 4 głośników czyli od 3 do 10 na złączu wzmacniacza później z wzmacniacza do głośników w drzwiach od 16 do 23. A suba podłączasz do 1,2 lub 14,15 jeśli to głośnik jednocewkowy.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Głośnik jest podłączony z drugiej strony więc zasilajac 4 głośniki będzie głos z tyłu na subwoofer ?
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Ale to jest wzmacniacz z bose?
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Kolego, mam wrażenie, że wszystkie nasze rady nie trafiają do Ciebie...
Jeśli mówisz o wzmacniaczu Bose i jeśli faktycznie jest tak jak mówicie, czyli subwoofer to głośnik 2drożny, to nic dziwnego że potrzeba 2 pary przewodów.
Jeśli masz swój subwoofer i nie podepniesz go do pinu 14 i 15, a podepniesz 4 głośniki, to nie będzie głosu w subwooferze, musisz go podłączyć do wspomnianych pinów.
Pin 1 i 2 zostaw w spokoju.
Kolego trafiają , tylko już nie rozumiem tego , na pudle pisze BOSE , z głośnika d wzmacniacza wychodzi 4 przewody , specjalnie wyjąłem głośnik żeby zobaczyć czy czasem nie jest dwu cewkowy , ale jest zwykły dość solidny i żaden 2drożny , zwykły głośnik basowy tyle że podwójnie ma wprowadzone przewody całość wygląda jak ww zdjęciu , a tak na marginesie - co to za subwoofer z 2drożnym głośnikiem. Ale wracając dobrego subwoofera skoro jest oryginalne wyjście do głośnika 4pinowe to w tym 25pionowym myślałem że jest 2wejscia lewy kanał i prawy
Po przejrzeniu dokumentacji wszystko stało się jasne. To jest subwoofer aktywny, więc to tłumaczy, dlaczego są 4 piny.
Zrób zdjęcie tego wzmacniacza, to wszystko stanie się jasne.
Dobrze by było jeszcze uściślić z czym dokładnie masz problem.
Wszystkie głośniki działają poprawnie z wyjątkiem subwoofera?
Ostatnio edytowane przez Koks ; 16-08-2016 o 21:39
Jutro wstawię zdjęcia , może jest jakaś naklejka na nim to by już było coś więcej wiadomo
[MENTION=29942]piotr17[/MENTION] może to wyjaśni sprawę bo zakręciłeś na maxa.
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...ofer_bose.html
Wychodzi na to, że to nie jest system bose a standardowy sub z wzmacniaczem więc maxwell jednak miał rację, to sub aktywny ale nie BOSE.