Strona 93 z 507 PierwszyPierwszy ... 438384858687888990919293949596979899100101102103143193 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 5065

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Skierniewice
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2.5 V6 2000r., jest Giulietta QV, jest Stelvio 280 KM

Domyślnie

Cytat Napisał prezes01 Zobacz post
    nie dałeś zaliczki bo nie mieli opłat, ale za to poszedłeś załatwiać leasing na auto które dalej nie było opłacone - absurd
    Czytaj ze zrozumieniem. Załatwiałem leasing a oni dopiero później mi powiedzieli, że nie mają papierów mimo iż telefonicznie zapewniali mnie, że prawnie itd z autem jest wszystko ok. Mój błąd, że założyłem iż mają wszystko przygotowane itd.
    dupozawracaczy co gadają że biorą ale kasy nie wyciągają jest cała masa
    Może ty kupujesz kota w worku ale na pewno nie ja

jesteś poważnym klientem że mieliby to wiedzieć
    Nie no, na pewno nie jestem poważnym klientem który przyjeżdża 3 razy robiąc po 140 KM za każdym razem, załatwia przegląd w ASO i to nie jest też mały wydatek, prosi ich o kalkulacje leasingu aby zobaczyć czy nie mają lepszej oferty i na koniec telefonicznie w ustala z sprzedawcą, że zgadza się na proponowaną przez nich cenę i dopiero na sam koniec dowiaduje się, że im brakuje dokumentów i że nie wiedzą kiedy będą.

Napisałem jak to wygląda i jak szybko można to załatwić i ile byś musiał czekać w Papisie na opłacenie akcyzy i zrobienia tłumaczeń...
    Skoro to tak łatwo i szybko da się załatwić to czemu wcześniej tego nie zrobili???

Jak dla mnie EOT

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Cytat Napisał mourning Zobacz post
    Skoro to tak łatwo i szybko da się załatwić to czemu wcześniej tego nie zrobili???
    czytaj ze zrozumieniem.... to jest dodatkowy koszt

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Skierniewice
    Auto

Domyślnie

czytaj ze zrozumieniem.... to jest dodatkowy koszt
    Który i tak muszą ponieść

8002
    Gość

Domyślnie

Mleko się rozlało nie ma sensu bić dalej piany...widziałem gdzieś na allegro QV z polskiego salonu z malym przebiegiem coś za ok 60 k pln... imho warto...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Skierniewice
    Auto

Domyślnie

Dokładnie, dlatego napisałem że było, minęło i nie ma co wracać do tego. Jeśli masz na myśli tą z Warszawy z przebiegiem chyba 64 000 km to już sprzedana

8002
    Gość

Domyślnie

Nie pamietam skad byla ale wygladala zachecajaco

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

ta szara ? o ile pamiętam była jedna taka ze Szwajcarii- no i muł gratis nawet pod podsufitce

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    chwilowo Stilo SW

Domyślnie

Były dwie QVki z Wawy: Szara i biała. Na szarą ze Szwajcarii aukcja traciła ważność 22/08 (nawet miałem dzwonić i może szczęście, że nie dzwoniłem ). Gość chciał 47kPLN. Była też biała (kupiona w PL, serwisowana w PL, wyglądająca na bardzo pewną), ale za dużo większe pieniądze (60 kPLN). Moja na razie przeszła chrzest (600 km w 4 dni) po różnych drogach. Jak na razie nic nie padło, za to w silniku się zakochałem... Przyspieszenie w drugiej połowie drugiej setki wciska w fotel
    A taki jeden mały szkopuł związany z faktem oczekiwania przez autosalony na klienta, przed opłaceniem akcyzy... Może dla nich to jest biznes, żeby nie zamrażać jakiejś gotówki, ale:
    1. Mają obowiązek zapłacić tą daninę 30 dni od sprowadzenia pojazdu.
    2. Jako importer to oni powinni tą daninę zapłacić, ponieważ w przypadku, gdy to my - klienci - decydujemy się ją opłacić, oświadczamy, że jesteśmy importerem...

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

tak to ta - zaczął z cena na wiosnę od 58 tyś czy jakoś tak - ktoś nawet wrzucał foty jak muł spod uszczelek w górnej części drzwi się wysypywał. Jeszcze raz napiszę- nie ma okazji - po prostu db auto musi kosztować!!! TYLE!! i im szybciej sobie ktoś to do łba wbije tym lepiej - przede wszystkim dla jego portfela.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Romano555 Zobacz post
    Były dwie QVki z Wawy: Szara i biała. Na szarą ze Szwajcarii aukcja traciła ważność 22/08 (nawet miałem dzwonić i może szczęście, że nie dzwoniłem ). Gość chciał 47kPLN. Była też biała (kupiona w PL, serwisowana w PL, wyglądająca na bardzo pewną), ale za dużo większe pieniądze (60 kPLN). Moja na razie przeszła chrzest (600 km w 4 dni) po różnych drogach. Jak na razie nic nie padło, za to w silniku się zakochałem... Przyspieszenie w drugiej połowie drugiej setki wciska w fotel
    A taki jeden mały szkopuł związany z faktem oczekiwania przez autosalony na klienta, przed opłaceniem akcyzy... Może dla nich to jest biznes, żeby nie zamrażać jakiejś gotówki, ale:
    1. Mają obowiązek zapłacić tą daninę 30 dni od sprowadzenia pojazdu.
    2. Jako importer to oni powinni tą daninę zapłacić, ponieważ w przypadku, gdy to my - klienci - decydujemy się ją opłacić, oświadczamy, że jesteśmy importerem...
    Nie robią tego Ci handlarze co podsuwają umowy in blanco- czyli niby ty kupujesz np od Niemca- nie ma handlarza nigdzie!! Inna sprawa jak stwierdzisz kiedy auto przyjechało? nie ma granic nie ma kontroli.
    ale uprzedzam - już się za to biorą- spływają umowy do polskich skarbówek z np niemieckich WK.

8002
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Romano555 Zobacz post
    Moja na razie przeszła chrzest (600 km w 4 dni) po różnych drogach. Jak na razie nic nie padło, za to w silniku się zakochałem... Przyspieszenie w drugiej połowie drugiej setki wciska w fotel
    ja na Twoim miejscu nie sprawdzałbym jak wściska w fotel i nie robiłbym "chrzestu" dopóki nie wymieniłbym rozrządu ...chyba, że rozrząd już zrobiłeś i umknęło to mojej uwadze