Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Archi Zobacz post
    Belfer a może tak zmienić nagłówek tematu i przenieść go do HP, skoro tak wiele osób uważa takie przypomnienia za nic nie znaczące.

To co tu się dzieje to nie wolność tylko anarchia.
    To gdzie będzie można pisać tylko o aucie bez tej całej otoczki? Zrobi się nowy temat to będzie znowu syf...
    Ja uważam, że mod powinien trochę ostrzej wziąć się za dyscyplinę
    Prawda jest taka, że tylko kilka osób ciągle odjeżdża od tematu, a pozostałe niestety dają się w to wciągnąć. Ostrzeżenie, a jak nie to wysłanie na wakacje na tydzień powinny skutecznie przywrócić porządek.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Bo to jest majstersztyk w nabijaniu ceny i robieniu klienta w bambuko.
    W cenie zwykłej Giulii za 139 000 masz już 16" felgi. Dopłata za 17" wynosi 4 400 PLN.
    W cenie Giulii Super za 145 500 masz już te 17" felgi z dopłatą 4 400 PLN, ale gdybyś jednak wolał 18", to trzeba dopłacić kolejne 4 400 PLN.
    Tym prostym sposobem, w cenie Giulii Super na 18" felgach płacisz za trzy komplety felg (16", 17", 18"), ale dostajesz tylko jeden.
    Ten jeden komplet 18" felg kosztuje Cię tylko skromne: 4400 + 4400 + cena za 16" felgi - prawdziwy majstersztyk .

Niezaprzeczalnie, tylko teraz rynek zweryfikuje czy im się ten majstersztyk sprzeda.
    Ewentualnie, chcąc bogatą wersję można skompletować auto i poprosić o 20% rabatu - "bo Volvo właśnie przysłało mi ofertę z takim rabatem".
    To nie żart, wczoraj przeglądałem taką kompletację, nowe auto za 220 tys i klient dostał taki rabat.
    Obawiam się, że puki co, biorąc pod uwagę całokształt - Alfa nie ma co liczyć na grupę nabywców Volvo. Nie oszukujmy się, w salonach wiedzą, że nie będzie im łatwo sprzedawać Giulii.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    To gdzie będzie można pisać tylko o aucie bez tej całej otoczki? ...
    A co można o tym aucie napisać jeszcze ? jest a jakoby go nie było (diesel tylko). Kolory w salonach dwa, wnętrze jedno. Wszystko zostało już "spostrzeżone" . O czym tu pisać niby w czystym temacie ? Dema są, cenniki są, katalogów brak, próbników brak, jeżdżą super - wszystko wiadomo.
    Następne istotne rzeczy ściśle w temacie auta będą jesienią z benzynami. No to można albo z otoczką albo wcale, bo nie wiem co można jeszcze w Giulii odkryć.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Nie oszukujmy się, w salonach wiedzą, że nie będzie im łatwo sprzedawać Giulii.
    W związku z czym robią wszystko, żeby było inaczej... A nie, czekaj...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    A co można o tym aucie napisać jeszcze ? jest a jakoby go nie było (diesel tylko). Kolory w salonach dwa, wnętrze jedno. Wszystko zostało już "spostrzeżone" . O czym tu pisać niby w czystym temacie ? Dema są, cenniki są, katalogów brak, próbników brak, jeżdżą super - wszystko wiadomo.
    Następne istotne rzeczy ściśle w temacie auta będą jesienią z benzynami. No to można albo z otoczką albo wcale, bo nie wiem co można jeszcze w Giulii odkryć.
    100% racji, pomijając wrażenia z jazd tych, którzy byli, to nie ma za bardzo o czym pisać. Może tyle, że jakiś koleś w UK zamówił wczoraj benzynę 200 KM . Czas oczekiwania 10 - 12 tygodni, czyli może mają co produkować, a może trzeba czekać na przezbrojenie linii na RHD.
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 31-08-2016 o 11:48
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Bo to jest majstersztyk w nabijaniu ceny i robieniu klienta w bambuko.
    W cenie zwykłej Giulii za 139 000 masz już 16" felgi. Dopłata za 17" wynosi 4 400 PLN.
    W cenie Giulii Super za 145 500 masz już te 17" felgi z dopłatą 4 400 PLN, ale gdybyś jednak wolał 18", to trzeba dopłacić kolejne 4 400 PLN.
    Tym prostym sposobem, w cenie Giulii Super na 18" felgach płacisz za trzy komplety felg (16", 17", 18"), ale dostajesz tylko jeden.
    Ten jeden komplet 18" felg kosztuje Cię tylko skromne: 4400 + 4400 + cena za 16" felgi - prawdziwy majstersztyk .
    A ile kosztuje komplet 18" tak jakbyś chciał w salonie kupić? Bo może rzeczywiście są tak drogie...? (w co wątpię)
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Przecież to takie proste i oczywiste.

Pisać na temat. A jeśli tymczasem został wyczerpany nie pisać wcale.

Zaczekać i wrócić do tematu w odpowiednim czasie.

(Stąd mój wcześniejszy post.)
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

A co można o tym aucie napisać jeszcze ?
    Ano można, na przykład przytaczać dane sprzedażowe i informacje z włoskich portali które idą z centrali AR.

http://passioneautoitaliane.blogspot...ulle.html#more

Fragment wypowiedzi Gianluca Italia(tak się koleś nazywa), który mnie zaciekawił, w zestawieniu z biciem piany i porównywaniem Volvo(sic!) do Alfy Romeo (swoją drogą równie trafne, co porównanie Mazdy do Alfy):
    Va benissimo, sono solo tre mesi che l’abbiamo introdotta nel mercato italiano, i riscontri sono molto positivi. Giulia arriva nel segmento D, dove oltre il 70% delle vendite è diviso tra noleggio a medio e lungo termine e aziende. In Italia ci sono 400 aziende medio grandi con flotte di quel segmento, in soli due mesi ben 190 aziende hanno inserito la Giulia nella car policy aziendale e ogni giorno se ne aggiungono 2-3. Qui il processo di vendita è diverso, ci vuole più tempo per far sì che il prodotto venga recepito e testato, anche per questo abbiamo sviluppato versioni Business dedicate e studiate appositamente per il mondo delle flotte. Detto questo siamo partiti bene, abbiamo già immatricolato circa 1.500 Giulia in Italia, è tanto perché stiamo parlando di un segmento che in Italia tutti i marchi con tutte le tipologie di carrozzeria e clienti non supera le 60.000 vendite in tutto l’anno. L’altra buona notizia è che i clienti stanno scegliendo gli allestimenti alto di gamma. Riscoprono l’Alfa Romeo che si aspettavano, parliamo di un brand premium. La scena più frequente nei nostri show room è quella di vedere il cofano aperto della Giulia, perché gli italiani vanno lì per vedere il motore, la perfomance Alfa. Fanno molti test drive, solo nel week end di lancio ne abbiamo effettuati più di 8.000 e questo è importante perché significa che le persone vogliono provare la macchina per capire se la promessa che abbiamo fatto è mantenuta.

Z gołych liczb - prawie połowa firm we Włoszech, która ma floty ma już u siebie Giulię, a poza tym zarejestrowano już ok 1,5 tys. sztuk AR Giulia w Italii - a rynek nie jest duży, bo w tym segmencie rynek we Włoszech to około 60 tys. samochodów rocznie.

Czekamy na dane z całej Europy, a szczególnie z UK.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    A ile kosztuje komplet 18" tak jakbyś chciał w salonie kupić? Bo może rzeczywiście są tak drogie...? (w co wątpię)
    Nawet nie wiem, czy w salonach są już jakieś felgi dostępne, bo ja w tam ostatnio nawet nie byłem, bo nie mam po co
    Dieslem w manualu jeździć nie zamierzam, automatów i benzyny na razie nie ma, a biały lakier i ciemna tapicerka mnie nie interesuje. To co mam tam oglądać?
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

OK, to nie otoczkuję więcej, poza tym poniżej

No mnie akurat kompletnie sprzedaże nie interesują poza tym czy będę czy nie spokojnie mógł sobie pozwolić na sztukę dla siebie, tego na forum się nie dowiem tylko z cennika. Ale ok, to jest w temacie, rozumiem. BTW 2 - no akurat Volvo V40 i Giulietta (bo o tym było nie z Giulią) to bardziej pasujące sobie porównania niż Mazda 6 i Giulia . W ogóle Kiedyś Volvo, Saab i Alfa to były takie poza maintreamowe marki trochę, ale wciąż dla ludzi i na co dzień (nie jak supercars itp.) coś tam z tego zostało jednak (u tych co zostały z nich) , może mało ale na te czasy urawniłowki jednak tak. Wiec w tym kontekście można o nich rozmawiać wydaje mi się. )

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Ludvigus Zobacz post
    Z gołych liczb - prawie połowa firm we Włoszech, która ma floty ma już u siebie Giulię.

Czekamy na dane z całej Europy, a szczególnie z UK.

Z angielskiego tłumaczenia wynika, że "In Italy there are 400 medium to large companies with fleets of that segment, in only two months over 190 companies have entered the Giulia car in company policy" - co oznacza tylko tyle, że Giulia znalazła się na liście samochodów do wyboru przez pracowników...

Co do zamówień w UK, to można je składać, ale konfiguratora nawet jeszcze nie ma - a proces składania zamówienia wygląda mniej więcej tak:

"I was in an Alfa dealer today and I can confirm that they are taking orders. They appear to be not advertising the fact as they are ringing around people who have already placed deposits with them. I asked about the configurater and they reckon it should be fully production ready on the 22/09.

The one I went to was using a spreadsheet and a bit of paper to price mine up. I booted him off his own PC and priced mine up in a separate spread sheet so I could see how much it costs by easily adding a removing things."

Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS