Ostatnio edytowane przez 145Q ; 02-09-2016 o 23:18
za opcje super mogloby wyjsc troche ponad 180k, w sumie chyba idealnie trafiliscie. Mowimy o Veloce (ktora, do konca nie wiadomo, co bedzie miala, ale jest wyzej pozycjonowana niz Super).
Jesli koszty eksploatacji tego cuda będą do zniesienia, to na pewno będzie godnym rozważenia przeciwnikiem w konfrontacji AMG 45 CLA (dla sportowców) a Giulia Veloce 280KM (dla normalnych ludzi![]()
Jeśli taka będzie cena to kupno BMW 330ix droższego o 12kzł i sporo słabszej od Giulii może stać się mniej oczywiste. Zobaczymy czy będzie też opcja 250hp, o której mówił Krzychu.
W każdym razie 280hp będzie idealnie wypozycjonowana względem 330ix a 340ix.
Swoją drogą fajnie, że Alfa wraca do nazewnictwa z przeszłości. W UK cały cały czas występowały wersje np. Veloce, Lusso a w EU: Progressive, Distinctive, GLXco to w ogóle znaczy po Włosku.
Nie porównując już nawet tej pokraki do Giulii to IMO powinni ludziom dopłacać za zakup CLA albo dawać w zestawie woreczki na wymiociny, na to coś nie da się przecież patrzeć...
Ciekawe jak będzie to wyglądało w lepszych wersjach wyposażenia bo póki co wszyscy pieją że "golasy" i "drogo", ale jeśli wersje wypasione będą na poziomie konkurencji a do tego ciut tańsze i z lepszym performansem (takie modne słowo) to ja bym się nie martwił aż tak bardzo.
Gama Giulii na początek września, imo wersje z drewnem lub z aluminiową stawką będą wyglądały już ciekawiej w porównaniu do tej czarnej niemieckiej trumny obecnie. Ceny tego auta to inna bajka, IMO jest dość drogo ale za rok-dwa pewnie będą dawać rabaty rzędu 10-20%. Wczoraj siedziałem w czarnej Giulii na 200 tys! która nie miała podłokietnika z tyłu. To zakrawa na kpinę.
http://www.automobilismo.it/moduli/a...ia_listino.pdf
Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL
Bo to auto dla kierowcy nie dla ludzi z tylu) mercedes za 250k tez wymagał 860 zł za tylny podłokietnik - Alfa pozycjonuje sie w premium, przynajmniej w paradoksach wyposażenia
))
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak naprawdę jak będę wybierał - zadecydują koszty wokół auta - oferta na ubezpieczenie, wysokość odkupu w leasingu, cena przeglądu, klocków etc. Oczywiście tez jazda próbna Giulia.
Gdyby nie te kwestie wziąłbym na pewno na ten moment AMG - wg mnie nie ma ciekawszego nowego auta w tym przedziale (pomijając dyskusje o guście i wyglądzie).
Jak będzie po wyjściu veloce (w która trzeba będzie wsadzić z 30 tys doposażenia i tak) - i jaki rabat na nią będzie po roku - zobaczymy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W pełni Cię rozumiem, wyraziłem jedynie swoje osobiste zdanie na temat jego dizajnu. Sam uważam że gdyby zmienić mu nadwozie to było by świetne auto.
Co do Bentleya to nie chciał bym, też jest brzydkiale jeśli można to chętnie wezmę nowe 6er GranCoupe.