Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 90

Temat: Skrzynia basowa w 166

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    Podejrzewam, że brak reakcji na kręcenia gainem u kolegi to właśnie efekt przesterowania.
    Raczej nie, większość obecnych wzmacniaczy ma gain do 6 volt (bo sporo źródeł ma tyle na wyjściu) a kolega jeśli ma 2 volty na wyjściu ( nie doczytałem lub nie napisał co mu gra) to zakres "zmian głośności" to będzie właśnie 1/4, 1/3 zakresu na wzmacniaczu.
    Podsumowując, albo kolega pokombinuje, albo znajdzie kumatego caraudiowca. Trzeba by posłuchać i pomacać żeby stwierdzić czy to kres możliwości zestawu, jakieś ewidentne błędy w strojeniu czy po prostu zbyt wysokie wymagania
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    bydgoszcz
    Auto
    166, 1999, 2.0+lpg

Domyślnie

Slavol, a jak sprawdzic czy mam 2v na wyjsciu? sygnal idzie po tej przejsciowce (małej żóltej kostce iso na rca). gain na wzmacniaczu nadal reaguje w bardzo waskim zakresie - zaledwie 1/4 skali.
    glosnik bardziej mieli powietrze niz gra niestety

Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

W zasadzie tylko w danych technicznych radia, a jeśli to alfowski grajek z epoki to raczej okolice 2V. Tyle że to nic złego, a bez posłuchania i macania niewiele jestem w stanie Ci pomóc.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Arek1987
    Mieszka w
    PL-00
    Auto
    F..k new cars, I'm driving oldschool :)

Domyślnie

Na adapterze rca jest regulacja warto jej użyć

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    bydgoszcz
    Auto
    166, 1999, 2.0+lpg

Domyślnie

a w którym miejscu na adapterze jest regulacja głosności? szukam ale nie mogę znaleźć.
    podłączyłem na próbę do tego wzmacniacza skrzynie jbla za 8 paczek (niestety nie pamietam nazwy glosnika ale to jeden z powszechnych konfigow z gotowa skrzynia) i gralo ciszej ale bas przyjemniejszy dla ucha, nie ma takiego dmuchania.
    jeszcze sie zastanawiam nad sama skrzynia. w zestawie dali mi niby policzona dla glosnika ale wg mnie jest nieco przymala bo ma ok 45l. wg specyfikacji skrzynka z br powinna miec 60l, a zamknieta do 40. Przegladajac net trafilem na konstrukcje duzo wieksze - autorzy twierdza ze gra duzo lepiej.
    odpalilem winsd i wyliczyl mi skrzynie 120l - parametry bralem z jego bazy. takze juz sam nie wiem co robie zle.
    najchetniej to bym podjechal do kogos kto ogarnia temat albo ma mozliwosc podlaczenia tej skrzyni do innego wzmaka. i wtedy sprawdzic co jest nie tak.

Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

A skąd właściwie jesteś?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    bydgoszcz
    Auto
    166, 1999, 2.0+lpg

Domyślnie

aktualnie kuj-pom, okolice wloclawka.
    wiem ze ten zestaw powinien grac duzo lepiej ale nie potrafie zdiagnozowac przyczyny dlaczego nie gra.
    do tego proza codziennego zycia z alfa i naprawy biezace

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał jerry46 Zobacz post
    jeszcze sie zastanawiam nad sama skrzynia. w zestawie dali mi niby policzona dla glosnika ale wg mnie jest nieco przymala bo ma ok 45l. wg specyfikacji skrzynka z br powinna miec 60l, a zamknieta do 40. Przegladajac net trafilem na konstrukcje duzo wieksze - autorzy twierdza ze gra duzo lepiej.
    Jesteś w stanie zdemontować tylną ściankę tej skrzyni?
    Bo jeśli tak, to zdemontuj, otwórz otwór na narty w kanapie, przyłóż głośnik do tego otworu (tak żeby skrzynia otwarta była na bagażnik, a głośnik grał do kabiny) i zamknij bagażnik. Spróbuj jak to gra, będziesz miał chociaż pojęcie, czy faktycznie litraż jest problemem.
    Jeżeli głośnik "pompuje" powietrze, a basu jest mało nie sądzę żeby wina leżała po stronie wzmacniacza. Stawiam na zbyt duży/mocny głośnik w zbyt małym pomieszczeniu. IMO w car audio lepiej się sprawdza kilka mniejszych basów niż jeden wielki...
    A było pójść w sprawdzony setup?
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    bydgoszcz
    Auto
    166, 1999, 2.0+lpg

Domyślnie

bylo bylo... madry alfista po szkodzie chcialem przykozaczyc a wyszlo jak zawsze.
    suba juz kombinowalem - ustawialem w roznych kierunkach, otwieralem luke na narty, nawet powozilem na tylnym siedzeniu. roznica jest oczywiscie na + ale to wiadomo-nie oddziela skrzyni kanapa. skrzyni niestety nie zdemontuje-jest szczelnie zalepiona, moge wyjac glosnik.

jeszcze kombinuje ale wolalbym zeby ktos obeznany na to rzucil uchem

Użytkownik Rowerzysta Avatar Arek1987
    Mieszka w
    PL-00
    Auto
    F..k new cars, I'm driving oldschool :)

Domyślnie

Jakiej marki i model masz adaptery rca ? bo jak one są lipne to wszystko dalej chocby było najlepsze na swiecie nie zagra