Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    może jakieś sprawdzone informacje by tu podawac zamiast "chyba dostepna" ? jak juz pisac to solidnie, widziales w jakimś katalogu albo u dealera ok, ale prosze nie piszcie zeby tylko zaliczac kolejny post i wprowadzac ewentualnie innych w blad

Może byś sprawdził czy chyba nie ma, zamiast wprowadzać innhch w błąd lub zaliczać kolejny post

Przecież nie pamiętam - skąd pamiętam czy z dema czy z filmu czy z katalogu czy ze zdj tutaj, no co za różnica skąd?
    ale ok - z katalogu :
    cyt:
    "Siedzenia brązowe pokryte
    tkaniną i skorą mieszaną"

(i czerwone i czarne również)

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Pokryte tkaniną i skórą to jest standard wersji Super, tj. boki siedzeń w "skórze" (eko-kupa) a środek w "tkaninie".

Poniżej specyfikacja Giulii, którą testowałem:
    julka_test.pdf
    coś mi nie pasuje bo nie jest wymieniony pakiet sport.

ED: wyjaśnienie powyższego, jest to auto zamówione przez centralę FAP wg katalogu włoskiego, więc nie odzwierciedla w pełni pakietów dostępnych w polskim katalogu. Stąd obecność dupereli, które u nas są tylko w pakiecie Sport.
    Ostatnio edytowane przez anAlfaBeta ; 13-09-2016 o 13:37
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Może byś sprawdził czy chyba nie ma, zamiast wprowadzać innhch w błąd lub zaliczać kolejny post

Przecież nie pamiętam - skąd pamiętam czy z dema czy z filmu czy z katalogu czy ze zdj tutaj, no co za różnica skąd?
    ale ok - z katalogu :
    cyt:
    "Siedzenia brązowe pokryte
    tkaniną i skorą mieszaną"

(i czerwone i czarne również)
    Jakos wydawalo mi sie ze piszesz o boczkach drzwi a nie foteli, na ktore to boczki plastikowe pare postow wczesniej byly narzekania (poza wersja z pakietem luxury gdzie sa wstawki ze skóry).

Siedzenia to wiadomo, jasno jest w katalogu I cenniku na ten temat napisane.

Komentarz odnosnie sprawdzonych informacji jak najbardziej aktualny, wszyscy powinnismy pisac w jakis sposob sprawdzone informacje (a jak jest nieoficjalne/niepewne zrodlo typu sprzedawca w salonie, to napisac), dlatego przyczepilem sie do "chyba dostepne". Nie zgodzisz sie?
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 13-09-2016 o 13:33

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Jakos wydawalo mi sie ze piszesz o boczkach drzwi a nie foteli, na ktore to boczki plastikowe pare postow wczesniej byly narzekania (poza wersja z pakietem luxury gdzie sa wstawki ze skóry).

Siedzenia to wiadomo, jasno jest w katalogu I cenniku na ten temat napisane.

Komentarz odnosnie sprawdzonych informacji jak najbardziej aktualny, wszyscy powinnismy pisac w jakis sposob sprawdzone informacje, dlatego przyczepilem sie do "chyba dostepne". Nie zgodzisz sie?

Tak, a jak chcemy być tak precyzyjni, to sprawdzamy o czym mowa - czy o boczkach , czy fotelach.
    Bez przesady z tą precyzją w tak ogólnikowych rozmowach. Jak bym wyczytał tu, że "chyba dostępny jest Alfatex" to bym zaczął własne śledztwo i się dowiedział tak czy nie, a nie polegał na jakiejś informacji "z forum" . I nie poszedłbym poszedł zamawiać Alfatexu w Giulii - "bo na forum powiedzieli precyzyjnie że jest" . Ileż tu pewnych siebie twierdzeń padało.
    Chyba - bo chyba, bo sądzę że tak, ale pod ręką (pupą) jej nie mam, więc "na pewno" nie powiem.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Tak, a jak chcemy być tak precyzyjni, to sprawdzamy o czym mowa - czy o boczkach , czy fotelach.
    Bez przesady z tą precyzją w tak ogólnikowych rozmowach. Jak bym wyczytał tu, że "chyba dostępny jest Alfatex" to bym zaczął własne śledztwo i się dowiedział tak czy nie, a nie polegał na jakiejś informacji "z forum" . I nie poszedłbym poszedł zamawiać Alfatexu w Giulii - "bo na forum powiedzieli precyzyjnie że jest" . Ileż tu pewnych siebie twierdzeń padało.
    Chyba - bo chyba, bo sądzę że tak, ale pod ręką (pupą) jej nie mam, więc "na pewno" nie powiem.
    Forum często czyta się szybko. Ja subskrybuję 3 podfora alfaholików, 3 na alfaowner.com, i często coś na szybko odpiszę (w pracy, albo jak mam chwilkę w domu), jest byle jakie looknięcie na posta, i czasem odpowiedz. Pomijając moje niezrozumienie wynikające z pobieżnego przeczytania posta i z pewnego kontekstu jakiś tam postów z tego czasu. Nieważne, o coś innego mi chodzi. Na pewno ja jak i wielu czytających nie mam czasu na sprawdzanie jakie sugerujesz. Dlatego był mój post - unikajmy dywagacji, nieprecyzyjnych danych bo inaczej jakikolwiek post, z czymkolwiek co jest "chyba" (tu dostępne) będzie g..o wart, bo i tak każdy forumowicz kóry przeczyta i akurat będzie go to interesowało, będzie musiał szperać czy na pewno coś dostępne czy jednak niedostępne - w takim wypadku taki post traci sens, niczego nie wniósł wartościowego. Jak chcesz coś napisać bo Ci się wydaje ale 100% nie jesteś pewien, albo sprawdz sam i wtedy napisz posta pewniaka, albo nie pisz w ogóle. Ja tak staram się robić - nie raz zanim coś odpiszę coś technicznego tu na forum, wchodze do eLerna i sprawdze schemat czy opis, albo idę do auta sprawdzić. Tak to kosztuje dodatkowy czas, ale tylko jedną osobę, a nie każdego zainteresowanego.
    SKoro piszesz posta, to masz dostęp do netu - parę klików i trzeba było zassać katalog ze strony alfaromeo.pl, sprawdzić szybko i napisać bez "chyba". Inna sprawa że skoro info jest w katalogu który każdy z nas już wiele razy przeglądał, to tak naprawdę nie bardzo wiem o czym bTwój post, bo wychodzi że o czymś banalnym (może dlatego doszukiwałem się czegoś nowego - boczków drzwi w lepszym wariancie wykończenia ale nie w pakiecie lux)
    Pozdrawiam

PS, Belfer, sorry za OT. jakoś tak wyszło...
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 13-09-2016 o 21:56

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Powtórzę - nie pouczaj proszę o precyzji wypowiedzi, samemu nie wiedząc na co odpisujesz. Ja rozumiem doskonale, że można wpadając zrobić taką pomyłkę i to żadnym problemem nie jest. Dopóki nie zwracasz uwagi komuś, robiąc to samo dokładnie. Bo to budzi napięcie niepotrzebne (nikt nie lubi być pouczany, a już na pewno nie przez kogoś, kto sobie samemu mógłby wcześniej uwagę zwrócić na dany temat).
    Tak, mogłem zaglądnąć do katalogu i tego nie zrobiłem gdyż widzę i wiem że ten wątek nie ma charakteru w żaden sposób informacyjnego a luźnych rozmów, czasem z wtrąconymi informacjami powszechnie dostępnymi. Dla samych informacji ścisłych mogłoby go nie być, bo kto szuka znajdzie bez forum. jednocześnie nie uważam aby na moim potencjalnym - po sprawdzeniu w katalogach "na pewno jest podwójny materiał foteli", ktokolwiek opierał poważne decyzje. Jedynie może to dać sygnał , przypomnieć się gdy przyjdzie do zamawiana "a zadam pytanie w salonie/sprawdzę sobie czy jest podwójny materiał zanim wybiorę".
    Uff...

Użytkownik Świeżak Avatar piotr197308
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDM 120KM sportwagon 2006 rok czarna perła teraz Giulia 2,2 180KM

Domyślnie

Dziś otrzymałem zaproszenie od Pana Babinskiego na prezentacje w niedziele Alfa Romeo Giulii Quadrifoglio która będzie już w Carserwisie a moja do odbioru w następnym tygodniu
    Alfa Romeo 155 2,5 td
    Alfa Romeo 159 120 jtdm
    Alfa Romeo Giulia Super 2,2

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

A tymczasem na Ursynowie Q i 4C:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	14089126_10153757330406456_7663362337535608526_n.jpg
Wyświetleń:	264
Rozmiar:	6.8 KB
ID:	210366

Filmik

Zdjęcie

Ostatnio edytowane przez Luke77 ; 14-09-2016 o 20:33

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Q już szaleje na obwodnicy Warszawy, mignęła dzisiaj obok mnie, aż mi służbowe Kangoo zabujało
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał piotr197308 Zobacz post
    Dziś otrzymałem zaproszenie od Pana Babinskiego na prezentacje w niedziele Alfa Romeo Giulii Quadrifoglio która będzie już w Carserwisie a moja do odbioru w następnym tygodniu
    Też mi przysłał. Tylko nie wiem czy zdążę na 17- tą z Pyrzowic bo samolot ląduje o 14:50...
    Ja tak czułem, że przywiozą ją na ten weekend, kiedy jak nigdy będę miał coś zaplanowane

- - - Updated - - -

PS, Belfer, sorry za OT. jakoś tak wyszło...
    W tym wątku mam szerszy margines
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 14-09-2016 o 21:28