Witam ponownie. Po przejechaniu 1000 km mogę się pochwalić...sam wymieniłem rozrząd rzecz jasna komplet bez wariatora bo działa bez zarzutu. Wymiana rozrządu czyli pompy.rolek.czujnik wałka rozrządu.napinaczy i pasków oczywiście z blokadami i czujnikiem zegarowym zajęło mi 8h ale doszły jeszcze płyny oleje.filtry ect. Generalnie zabawa na 2 przedpołudnia...wszystko wyszło i czuję sporą poprawę.podczas kontroli jak poprzednik ustawił rozrząd witki mi opadły. Przestawiony o 2 ząbki na wydechowym kole a znaków nastawiane po 3 szt na każdym kole.generalnie januszowa robota była. I to przekładało się na dynamikę silnika.wcześniej nie dało rady wkręcić jej na czerwone pole... Po całej zabawie i resecie ecu 110 na 3 biegu przy czerwonym polu. No micha sie cieszy że robota wyszła. A na przyszłość jak by ktoś potrzebował to blokady i czujnik zegarowy mam to i pożyczę w ramach waszej pomocy którą otrzymałem przy doborze i samej wymianie i poradach. Dziękuję alfacholicy i szerokiej drogi. Do zobaczenia na trasie