Może to uciążliwe te dopytywanie ale ja nie mogę doczekać się wersji pod TBI , maly_777 ruszyło coś w tą stronę ?![]()
Może to uciążliwe te dopytywanie ale ja nie mogę doczekać się wersji pod TBI , maly_777 ruszyło coś w tą stronę ?![]()
To teraz z poradnika użytkownika czyli sto pytań do:
Wczoraj zamontowany sprzęt, wszystko elegancko sparowane. Pokasowałem wszystkie zaległe inspekcje i wymiany olejów. DPF pokazuje 92%, więc akurat chwilę przed wypaleniem.
W czym problem?
Otóż parametr - degradacja oleju pokazuje 100% - przypominam, wszystkie inspekcje wyzerowane.
Ruszam sobie na przejażdżkę, filtr elegancko się wypala, uśmiech na twarzy.
z jednym wyjątkiem - degradacja oleju pokazuje teraz 96,66%.
O co tutaj chodzi? Przeczytałem wątek i było ze to jest obliczane na podstawie wypaleń DPF i innych parametrów.
Ok, ale jak interpetować ten odczyt i stan?
Pozdrawiam
Panowie przypomnijacie mi jak sie kasuje błędy tym ustrojstwemwywaliło mi P2013 i muszę skasować, tam pisze engine stop i brake for 2s, ale chyba cos jeszcze musze nacisnąć.
Kolego trzeba jeszcze wcisnąć minus na kierownicy
Generalnie to powiem dla tych niezdecydowanych, że zakup tego urządzenia to jeden z lepszych zakupów rzeczy "zbędnych" jakie poczyniłem w swoich autach.
Aha, można by zmienić okres międzyprzeglądowy, bo chyba mało kto robi to co 30.000 km. Przydałaby się opcja samodzielnej regulacji tego parametru.
Ostatnio edytowane przez PePeline ; 23-09-2016 o 10:58 Powód: dopisanie
Dało by się połączyć drogowe z przeciwmgielnymi, ale tylko pod manetką drogowych? Osobiście gdy nic nie jedzie z naprzeciwka śmigam po nocy na drogowych i przeciwmgielnych.