Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Tak jak już pisałem kilka razy, Giulia jest jak Kia Ceed MK 1. Fundament solidnego domu, który się buduje. Giulia nie musi się sprzedawać w ilości takiej jak BMW 3/C/A4. Następca Giulii powinna a obecna Giulia co najwyżej może.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    To będziesz mógł napisać, jak się Giulii więcej niż "trójek" w UK sprzeda. Po prostu Ci, którzy byli zafiksowani, już kupili, nie czekając na katalogi itp., a co będzie z resztą - zobaczymy.
    No to teraz przelicz sobie ile Q sprzedało się w całej PL. Mogę się założyć o 5zł, że mniej niż w salonie w Cardiff.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    No to teraz przelicz sobie ile Q sprzedało się w całej PL. Mogę się założyć o 5zł, że mniej niż w salonie w Cardiff.
    Z tym nie ma co polemizować - raz, że społeczeństwo bogatsze, dwa, że nie takie germanofilne.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Przez 2 tygodnie jeździłem po północnych Włoszech i żadna Gulia mnie nie mijała. Ani reklamy w radio, ani bilbordu. To może jeszcze jej nie produkują komercyjnie.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    Przez 2 tygodnie jeździłem po północnych Włoszech i żadna Gulia mnie nie mijała. Ani reklamy w radio, ani bilbordu. To może jeszcze jej nie produkują komercyjnie.
    W Västerås gdzie mieszkam, diler sprzedał, a raczej przyjął w ubiegły piątek zamówienie na jedną czerwoną benzynę . Tydzień temu na lokalnej drodze spotkałem białą giulię, raczej prywatną, bo bez kalkomanii na drzwiach. Z daleka widać było, ze to guilia, nie żadne bmw, czy dacia

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Kiepsko patrzyłeś lub nie miałeś szczęścia. Miesiąc pobytu i sześć sztuk na drodze. Nie umiem wstawić filmu z ciekawym spostrzeżeniem, otóż Gulia wyróżnia się z "tłumu" jadących z naprzeciwka samochodów.

Użytkownik Świeżak Avatar arteg83
    Mieszka w
    Lubaczów
    Auto
    156 SW 2.4 175KM - była, 156 SW 1.9 158 KM - była, S-Max 2.0 140KM - jest

Domyślnie

Nie marudź.
    Dam przykład.
    Nie mam danych z bieżącego roku, ale w 2003r we Włoszech zarejestrowanych było 32mln aut (wiki).
    Zakładając nawet taką samą liczbę w 2016 (choć na pewno jest więcej) i liczbę sprzedanych Giulii np 1000szt na Włochy, to jest to tylko 0,003% wszystkich samochodów.
    To tylko taka szybka matematyka, żeby pokazać że wcale nie tak łatwo trafić na to auto na drodze. Po za tym może niektórzy swój nowy nabytek na początku traktują jako auto "do kościoła i do garażu" , więc jeszcze bardziej spada prawdopodobieństwo spotkania Giulii.
    Może tak być? Pewnie może...
    Vectra B 93' 1.6 75 KM - była
    Honda Accord 99' 1.8 136 KM - była

156 SW 05' 2.4 175 KM - R.I.P

156 SW 05' 1.9 158 KM - była
    Ford S-Max 07' 2.0 140KM - jest

Zawsze są dwa uda. Uda się albo nie uda...

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Tak jak już pisałem kilka razy, Giulia jest jak Kia Ceed MK 1. Fundament solidnego domu, który się buduje. Giulia nie musi się sprzedawać w ilości takiej jak BMW 3/C/A4. Następca Giulii powinna a obecna Giulia co najwyżej może

Pisałeś kilka razy. Skąd to wiesz? Konkret: skąd? masz wgląd w biznesowe plany FCA? Uzasadnij.

- - - Updated - - -

ja jeżdziłem po Hiszpanii, Portugalii, Francji i Niemczech, nakręciłem 7 tysięcy kilometrów i nigdzie nie widzialem żadnej Giulii.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Pisałeś kilka razy. Skąd to wiesz? Konkret: skąd? masz wgląd w biznesowe plany FCA? Uzasadnij.

- - - Updated - - -
    Jeśli bym Ci kazał jeździć samochodem tak szybko jak Robert Kubica to myślisz, że nawet jakbyś się zaparł to dałbyś radę? Nie dałbyś, gdyż ten typ od trzeciego roku życia jeździ bez przerwy, ale gdybyś się zaparł to Twój syn miałby szansę być tak samo szybki. Chcę przez to powiedzieć, że BMW buduje auta nie od dziś i długo pracowało na sprzedaż, postrzeganie marki etc. A Alfa? Hmmm... Menadżerowie Alfy pili dużo wina i jak im się kończyło to snuli wielkie plany. I to była Alfa Romeo przez ostatnie 11lat.(licząc od końca sprzedaży 156).

Giulia stanowi fundament zarówno technicznie, gdyż na tej platformie może być zbudowane z 5-6 modeli lekko, ale także wizerunkowo - wszak nowa jakość, bicie konkurencji na torze...

Czy to zadziała?

http://www.topgear.com/car-reviews/m...to/first-drive

Przeczytaj sobie ten artykuł i się mocno zastanów. Giulia Q ledwo co została dopuszczona do sprzedaży, a szanowane TG powątpiewa w sens zakupu Ghibli czyli modelu o klasę wyżej, bo skoro lepsze, tańsze i szybsze to po co przepłacać. Alfę porównuje się do droższych modeli konkurencji i Alfa tego pojedynku nie przegrywa. Z wielu przyczyn nie może wygrać (nie spodziewam się zwycięstw w niemieckich pisemkach, gdyż tak ważne elementy jak ergonomia czy wysokość progu załadunku na pewno będzie oceniona lepiej w BMW/MB/AU), ale grunt żeby nie przegrać. Także się zastanów czy Giulia stanowi postęp i fundament do budowy ALFY a nie alfy.

Za 10 lat nie będziesz się wstydzić za Giulię i Alfę jako taką.

ja jeżdziłem po Hiszpanii, Portugalii, Francji i Niemczech, nakręciłem 7 tysięcy kilometrów i nigdzie nie widzialem żadnej Giulii.
    Pewnie tak byłeś zajęty zmianami loginów na forum, że nie miałeś okazji przyjrzeć się Giuliom na drodze
    Ostatnio edytowane przez 145Q ; 28-09-2016 o 02:28

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pushq
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Mój znajomy jakiś tydzień temu był przez 5 dni w Rzymie, i przez ten czas widział 4 Giulie.
    Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebol75
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce, 159JTDm150@192/405, 147JTD

Domyślnie

W Poznaniu wydano na razie dwie sztuki zwykłych Giulii ale maja zamówione kolejne, wiec trudno mówić ze sprzedaży jeszcze nie ma