Gdzieś oglądałem test w TV i dużo gorzej świecą ledy od H7.więc nie polecają
Gdzieś oglądałem test w TV i dużo gorzej świecą ledy od H7.więc nie polecają
Nie wierz w te bzdury z opisu. Parametry których sam nie możesz zmierzyć to wypisują z du...y. Nie długo napiszą że mają po 20 000lm i też im tego nie sprawdzisz.
Odnośnie jakości świateł to nic lepsze żarówki Ci nie dadzą jak masz matowe albo zkorodowane odbłyśniki. Musisz je zregenerować i wtedy odzyskasz fabryczne światło. A ten shit sobie odpuść/
biegacz.piotr zregeneruj ale odbłśniki.
Trzeba rozróżnić takiego leda H7, który jest totalnym badziewiem.
od czegoś na wzór xenona, który to podobno świeci całkiem fajnie
Te drugie jak najdzie mnie wena może przetestuje w przyszłym miesiącu.
To przetestuj. Bo na razie to jedno i drugie jest badziewietak jak pisałem to ktoś to już testował jakiś czas temu (nie wiem czy nie w temacie hida). Ale nie było to ani tanie ani takie dobre. Musiał coś tam przerabiać żeby nie świeciło po chmurach no i wcale szału nie robiło mocą.
Ktoś, gdzieś, kiedyś... jak na razie samo gdybanie jak to na AH. Ja z góry ani nie zakładam, że będzie ok, ani, że będzie badziewie ot mogę mieć dostęp w dobrej cenie do takich wynalazków wiec kwestia znalezienia czasu i chęci na testy.
To czekamy na ten test w końcu![]()
Poszukaj sobie poważne testy oświetlenia LED a zobaczysz, że to 8000 z tej aukcji jest zwykłą bujdą na resorach.
- - - Updated - - -
Jeśli masz dostęp do tych bajerów za free to można się bawić. W przeciwnym wypadku to pieniądze wyrzucone w błoto. Widziałem takie żarówki po 6 miesięcznym użytkowaniu w aucie. Elektronika nie wytrzymała tego i między innymi od wilgoci paliły się elementy na płytce. Poza tym barwa światła była na tyle zimna, że faktyczna skuteczność i wydajność (rzekomo 7200 Lumenów) były symboliczne.
Philips i Osram pracują nad dedykowanymi LED'ami H7 ale jak na razie nie są w stanie uzyskać takiego strumienia światła, żeby uzyskali homologację. Inne "no name" nawet nie biorę pod uwagę, bo to gorzej niż loteria, jeśli chodzi o jakość i trwałość.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 29-09-2016 o 18:03
nie wiem co to za test widziałeś ale najwidoczniej testowali jakieś popierdółki a nie porządne ledy. Od 1.5 roku mam w julce zamontowany LED H7 5000k 30W (model 2S - zintegrowany) i nie narzekam . Już wrzucałem kiedyś zdjęcia w innym temacie jak świecą . Z żarówką H7 nie ma nawet co porównywać choćby nie wiem jaka była
Załącznik 211969
Załącznik 211970
Załącznik 211972
I jeszcze jedno dziś pykniete
Załącznik 211971
Teraz widzę pojawiają się już 40W więc jeśli mają dobrze zrobione chłodzenie i właściwe zogniskowanie diod to powinno to świecić jeszcze lepiej
Ostatnio edytowane przez tx555 ; 01-10-2016 o 23:04
Ale który konkretnie masz model? HID bez większych obaw można kupić bo już chyba nie ma na rynku shitu (sam niedawno kupowałem parę żarników no name i niczym nie odstają od osrama). Ale led to wszystko jest shit, widocznie tylko niektóre warte polecenie no i właśnie które to są???