Witam padła mi regulacja nawiewu a dokładniej intensywności nawiewu. jest tylko 4 bieg na 1 2 3 silniczek się nie załącza. Miał już ktoś taki problem??
Witam padła mi regulacja nawiewu a dokładniej intensywności nawiewu. jest tylko 4 bieg na 1 2 3 silniczek się nie załącza. Miał już ktoś taki problem??
Masz klimatyzacje w aucie ? Tak czy tak padł najpewniej regulator napięcia dmuchawy .
Gdzie mam go szukać w aucie? Wie ktoś może ile PLN za takie cuś wołają??
Polecam szwagrow z Ciechanowa ja kupowalem juz u nich dwa regulatory i oba byly sprawnedo tego mechanizm elektrycznych szyb tyl , lapcie 16" i pare innych pierdol i jak narazie wszystko OK.
Jak sie znasz na lutowaniu to trzeba wymienic w regulatorze dwa mosfety po 5 zl mniej wiecej i powinno zadzialac. W moim przypadku to sie zawsze jaralo![]()
Odgrzebię temat, bo i mnie dotyczy.
W mojej AR 156 w wersji bez klimy nawiew działa tylko na 4, na pozostałych poziomach wentylator się nie włącza.
Czy ktoś z Was miał taki problem? Czy to zawsze jest kwestia regulatora napięcia dmuchawy?
Jeżeli tak to czy macie jakiś manual, jak się do niego dostać i jak go zreanimować?
Z góry dzięki za podpowiedzi![]()
Dzięki wielkie.
U mnie wygląda to trochę inaczej, bo mam wersję bez klimy, ale
ostatecznie udało się zreanimować rezystor i dmuchawa działa na
wszystkich programach.<br><br>Jako, że nie znalazłem manuala dla wersji
bez klimy to podczas naprawy zrobiłem zdjęcia i napisałem tutorial,
który niedługo pojawi się w odpowiednim dziale.