Jak dla mnie to felga AE jest OK - nie jest brzydka ale szału nie robią.
Dobrze powiedziane ! Wyluzujmy trochę, w końcu wszyscy jesteśmy na tym forum bo jesteśmy fanami marki, podobają nam się modele Alfy i chcemy ich widzieć jak najwięcej. Choć ja osobiście chciałbym widzieć więcej pięknych modeli Alfy, a nie trzy modele produkowane w setkach tysięcy egzemplarzy, niczym nie przymierzając Golfa czy różnych Kii czy Hyundai. Czyli raczej różnorodność niż masowość. Ale czy to da się pogodzić z realiami rynkowymi to inna sprawa...Nie kupię Giulii, ale życzę jej jak najlepszej sprzedaży.
Przecież to cholernie ważne w kontekście obecnej sytuacji i dalszych losów marki.
Edit
A co reklamy - najpewniej większość budżetu pójdzie w przyszłym roku na Stelvio - bo potencjalny rynek na SUV-a jest /niestety/ większy. Wszyscy wolą te "nadmuchiwane budy", takie czasy Panie... / bez urazy do właścicieli suv-ów/
Ostatnio edytowane przez mcwaw ; 05-10-2016 o 21:34
Trudno komentować ten bełkot. W temacie "nicków" zapytaj admina o IP i inne sprawy. No bo oczywiście, to MUSI być jeden człowiek, nikt nie ma prawa dostrzzegać kiepskiego startu sprzedaży Giulii. Integrale! czy to to ja?
Co Ty mi o Kudze czy Tiguanie piszesz? Ty trzymaj się kolego faktów: a fakty są takie, że Marchione i Wester oficjalnie ogłaszali cele sprzedażowe AR: 400 tysięcy aut rocznie. Ile lat, w sensie biznesowym, trzeba czekać na taką sprzedaż? Ile lat jeszcze można opóźniać debiuty nowych modeli? Następca 159 miał już od kilku lat jeździć po szosach. Dlaczego tak uparcie nie dostrzegasz wymiernych faktów? Pół roku sprzedaży modelu i SIÓDME MIEJSCE WE WŁOSZECH? w mateczniku Alfy???
Bardzo gorąco trzymam kciuki za Giulię i markę w ogóle. Ale konsekwentnie powtarzam: dla kogo ma być to auto? Nie widać klienta docelowego a to pod klienta docelowego robi się dany model. Tak działa ten biznes. Tutaj jest problem. Oby został rozwiązany ale musi się to stać szybko, niemal już. To ostatnia szansa dla Alfy.
- - - Updated - - -
Niestety, słuszne to są uwagi.
Drogi Belfrze, mój glos chyba nie jest odosobniony.
Zbanuj Andersona.
Dziekuje.
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
mam takie same podejście. Nie widzę jednak klienta docelowego. Na pewno nie są nimi nabywcy bmw, audi czy jaguarów. Oni mają zaufanie do swoich marek, pewną i szeroką ofertę. KTO ma więc kupować Giulie? To po części powód tak marnej (na razie) sprzedaży.
- - - Updated - - -
Gratuluję koledze podejścia do dyskusji i szacunku dla odmiennego zdania i opinii. Trudno to w ogóle komentować.