Strona 56 z 243 PierwszyPierwszy ... 6464748495051525354555657585960616263646566106156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 2427

Temat: Zakup Alfa Romeo GTV

Użytkownik Świeżak Avatar ryloon
    Mieszka w
    Silesia
    Auto
    AR 156SW'03 2.4 20V / GTV'97 3.0 V6 220KM

Domyślnie

Cytat Napisał kazikx Zobacz post
    ... do stanu "igła", uwzględniając różne estetyczne zachcianki?

Bo w porównaniu z Twoim to ciągle różnica około 20 tyś. w zakupie.
    Bardziej do stanu oryginalnego (nie cierpię słowa igła w tym kontekście).
    Dokładnych wyliczeń nie mam ale przy założeniu że kupiłem zdrowe auto z niskim przebiegiem to jednak różnica ponad 20tys pln daje DUŻY komfort budżetowy.
    Jednak Gtv 3.2 to rzadka perła i nie do końca porównywalna z np. moją GTV 3.0 z 97r.
    Jest GTV'97 3.0 V6. Była 156 SW'03 2.4 20V

kazikx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ryloon Zobacz post
    Bardziej do stanu oryginalnego (nie cierpię słowa igła w tym kontekście)
    Masz rację.
    Muszę oduczyć się kalki nabytej u sprzedawców z ogłoszeń.

kazikx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ryloon Zobacz post
    Jednak Gtv 3.2 to rzadka perła i nie do końca porównywalna z np. moją GTV 3.0 z 97r.
    Nie czytałem wcześniej wątku z Bellą Tomiego, stąd nie wiedziałem.

Ale z pobieżnych obserwacji i wstępnej lektury wygląda cudnie + to, o czym piszesz.
    Brałbym, gdby było mnie stać.

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

A ja myślę że Tomi wcale nie przesadził z ceną. Ceny 3.2 to 10 k euro w górę, a jego samochody są przeważnie dobrze utrzymane.

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

A czy GTV Spider jest taki sam?
    Ogólnie rzecz biorąc to tak, jednak specyfika kabrioletów zazwyczaj skłania ich właścicieli do bardziej cruisingowego ich użytkowania. Większość właścicieli Gtv 2.0 Ts zapytana o silnik odpowiada, że jednak wolałaby 3.0, z kolei większość właścicieli Spiderów 2.0 Ts na pytanie o 3.0 odpowiada: A po co?

jersey
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał supabache Zobacz post
    A ja myślę że Tomi wcale nie przesadził z ceną. Ceny 3.2 to 10 k euro w górę, a jego samochody są przeważnie dobrze utrzymane.
    A ceny dobrze utrzymanej 147 1.6 TS na zachodzie potrafią przeskoczyć 5000 Euro. I to przedlifta. Nie, żebym mu żałował bo auto zacne, ale tzw. polski rynek samochodów używanych nijak ma się do zachodniego. Ciężko będzie sprzedać w PL, przecież już od jakiegoś czasu wisi poliftowe 3.2 za 30 tysie na oto.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 1.9 Ti , 147 Racer, Spider 916 TS

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    A ceny dobrze utrzymanej 147 1.6 TS na zachodzie potrafią przeskoczyć 5000 Euro. I to przedlifta. Nie, żebym mu żałował bo auto zacne, ale tzw. polski rynek samochodów używanych nijak ma się do zachodniego. Ciężko będzie sprzedać w PL, przecież już od jakiegoś czasu wisi poliftowe 3.2 za 30 tysie na oto.
    Ile w PL zapłaciłbyś za ten egzemplarz, gdybyś akurat szukał szybkiej alfy? I napisz czy bierzesz pod uwagę kilka ekstrasów które dokładam do gołego samochodu Zawieszenia, wydechu, dużego brembo i q2 demontował nie będę, ale koła, kubeł, i kilka drobnych pierdół zawsze mogę opchnąć oddzielnie.

kazikx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tomi Zobacz post
    Ile w PL zapłaciłbyś za ten egzemplarz, gdybyś akurat szukał szybkiej alfy? I napisz czy bierzesz pod uwagę kilka ekstrasów które dokładam do gołego samochodu Zawieszenia, wydechu, dużego brembo i q2 demontował nie będę, ale koła, kubeł, i kilka drobnych pierdół zawsze mogę opchnąć oddzielnie.
    Tomi, przed chwilą skończyłem czytać historię Twojej GTV. Od deski do deski.
    Po Tytusie druga dłuższa historia GTV przeczytana.
    Cudne auto.

- - - Updated - - -

Ile w PL zapłaciłbyś za ten egzemplarz, gdybyś akurat szukał szybkiej alfy?
    Jersey ma trochę racji. Rynek weryfikuje.

Wiem, że każdy model i przypadek jest inny, że za Twój za samą rzadką serię można dopłacić sporo, no ale właśnie jest ten wszędobylski rynek...

Ponad pół roku temu kupiłem 146 w bardzo dobrym stanie; prawie nic nie musiałem dokładać do użytkowania (200zł na wymianę słabego akumulatora), ale i tak włożyłem kilka tysięcy w upiększanie tego auta. Dziś wypadałoby mi wystawić je za 8 tyś zł, biorąc pod uwagę koszt zakupu + dopieszczenie.
    Wiem, że nikt mi za to auto tyle nie da. Nawet za 5 tyś będzie problem. Na szczęście nie mam tego dylematu, bo nie planuję sprzedaży. A jeśli już kiedyś, to auto trafi do osoby wybranej w castingu, po zaniżonej cenie. Takiej, która o nie dalej zadba.

Najlepiej, aby Twoje auto trafiło do Alfaholika.
    Ostatnio edytowane przez kazikx ; 07-10-2016 o 15:40

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 1.9 Ti , 147 Racer, Spider 916 TS

Domyślnie

Tomi, przed chwilą skończyłem czytać historię Twojej GTV. Od deski do deski.
    Po Tytusie druga dłuższa historia GTV przeczytana.
    Cudne auto.
    Dzięki!

Jersey ma trochę racji. Rynek weryfikuje.
    To jest oczywistość. Dlatego właśnie pytam ile byście byli w stanie wyłożyć za ten egzemplarz ?
    Przypuszczam, że np 20tys. to jest odpowiednia kwota. Tylko później każdy narzeka, że AR traci mocno na wartości, bo wiele osób zaniża ceny, mając świadomość że ich samochody wymagają dużych nakładów. Luźna dyskusja, także śmiało dzielmy się spostrzeżeniami
    Na gtv 3.2 musi się znaleźć specyficzny klient, dla którego unikatowość samochodu którym się porusza, ma duże znaczenie. Ja spotkałem raz przez 4 lata na drodze gtv 3.2

kazikx
    Gość

Domyślnie

To jest oczywistość. Dlatego właśnie pytam ile byście byli w stanie wyłożyć za ten egzemplarz
    Negocjacje zacząłbym od 29 tyś zł w górę.
    A imho jest warta oczekiwanych przez Ciebie 35 tyś.

Dla potencjalnego kupca auto ma przejrzystą historię w dziale Nasze Belle.