Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Statyczny Zobacz post
    159 czy Brera są ciężkie jak na swoje zawieszenie i silniki, dlatego waga przeszkadza.

Co nie zmienia faktu, że jak dla mnie Giulia jest po prostu pozbawiona urody, by nie powiedzieć brzydka. Uwielbiam Alfę jako markę, ale ten model jest dla mnie czymś skrajnie nieciekawym. Ot, kolejny sedan na rynku bez polotu i finezji jakich dziesiątki. Wiem, że wyróżnia się silnikami prowadzeniem itd, ale mówię o kwestii wizualnej..
    Narazisz się więc tutejszym fanom, którzy są bardzo agresywni, jak ktoś śmie wyrazić podobnie krytyczną opinię... Auto wygląda jak wygląda, daleko mu do najpiękniejszych i zaprojektowanych z finezją aut ale celem FCA było zbudowanie auta, które spodoba się jak najszerszemu gronu. A jak wiadomo, takie szerokie grona mają z reguły mało wyrafinowane gusta: dotyczy to kuchni, muzyki, mediów, samochodów również. Mamy więc auto, będące nieomal klonem niemieckich czołgów no ale cóż poradzić...
    Co do wagi jeszcze: wiesz, 7,7 do setki w 159, to nie są złe osiągi. Mowa o silniku TBi. Silnik 3.2, ten najmocniejszy, jest jeszcze lepszy w tym względzie. Oczywiście, mechanicznie itd. Giulia jest autem nowocześniejszym i lepszym, ale pamiętać należy że dzieli obie te konstrukcje cała dekada. Dziś w motoryzacji to jest cała epoka.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Archi Zobacz post
    T
    Piszę nadal o aspekcie technicznym, a ten jest spektakularny, zwłaszcza w wydaniu Quadrifoglio,a jego potwierdzeniem wyczyn na Nurburgringu.
    piszesz o wersji auta, jakiego na szosach raczej nie zobaczysz a sprzedaż będzie ułamkiem procenta całej sprzedaży. Rozmawiajmy o autach, jakie mają napędzać liczbowo sprzedaż, a więc dieslach 2.2 150 i 180 KM oraz benzynie 200 KM. Nie mam wątpliwości, że te własnie wersje bedą sprzedawane najczęściej.
    Idąc tropem twojego myślenia, znakomitym autem jest Focus, bo wspaniałe osiągi ma model RS.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Idąc tropem twojego myślenia, znakomitym autem jest Focus, bo wspaniałe osiągi ma model RS.
    Nadal nie bierzesz pod uwagę, że cała konstrukcja samochodu jest pomyślana pod kątem wersji Q, więc jazda nawet najsłabszym dizelkiem będzie w dużym stopniu podobna do jazdy Q - będą mniejsze osiągi, pewnie bardziej miękkie zawieszenie, ale co do zasady będzie podobnie. W 159 wrażenia są na poziomie Insigni, to jest ta różnica.

No i ciężko nie powiedzieć, że w swojej klasie akurat Focus jest samochodem bardzo dobrym. Między innymi dlatego, że powstaje wersja RS, bo z tą myślą (że taką będzie trzeba zrobić i będzie musiała jakoś jeździć) pewnie też jest ten samochód projektowany.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Narazisz się więc tutejszym fanom, którzy są bardzo agresywni, jak ktoś śmie wyrazić podobnie krytyczną opinię...
    Z pewnością, co pokazały dwa kolejne posty po wpisie Statycznego.

piszesz o wersji auta, jakiego na szosach raczej nie zobaczysz a sprzedaż będzie ułamkiem procenta całej sprzedaży.
    Mój drogi Andersonie, byłeś tak miły i odniosłeś się do mojego wpisu, gdzie w cytowanym fragmencie jest napisane o aspekcie technicznym. Jako emanację czegoś co nazywane jest postępem technicznym, wskazałem z oczywistych względów model najlepszy na tym polu, co nie zmienia faktu, że pozostałe są tak samo dobre w swoich klasach (np. diesli).

W tym miejscu naszej rzeczowej wymiany zdań w ogóle nie interesuje mnie przyszła sprzedaż.

Przyznasz, że obiektywnie dobry produkt nie musi być z wielu powodów, o których nie chce teraz tu pisać, warunkiem jego dobrej sprzedaży.
    (Pozwolę sobie tu na malutką dykteryjkę - ha ha - to jak z demokracją, która jest sposobem wyrażania opinii, i nie zawsze wygrywa obiektywnie najlepszy).

Podobnie jak design, co mogłeś mój drogi Andersonie przeczytać w moim poprzednim poście, gdzie napisałem, że każdy ma prawo do własnego gustu.

I musisz przyznać, że w Twoim powtarzaniu i wyrażaniu przy każdej możliwej okazji (ileż to już razy mój drogi Andersonie, ileż to razy) niechęci, a nawet wstrętu wobec Giulii jest też dużo lekceważenia dla tych, którym się ona podoba. Cóż, może to być nawet przez co bardziej wrażliwych odebrane jako nadmierna arogancja, a przez częstotliwość powtarzania, jako słowna agresja. Czyż nie?

Rozmawiajmy o autach, jakie mają napędzać liczbowo sprzedaż, a więc dieslach 2.2 150 i 180 KM oraz benzynie 200 KM. Nie mam wątpliwości, że te własnie wersje bedą sprzedawane najczęściej.
    Z żalem i smutkiem mój drogi Andersonie muszę napisać, nieładnie i niegrzecznie tak stanowczo narzucać i zawężać innym możliwość i zakres wypowiedzi.

Ja, jeśli się ze mną zgodzisz, chciałbym tu czasem pisać nie tylko o faktach na temat Giulii, ale i swoich pozytywnych odczuciach, jakie są z nią związane.

Cieszyłoby mnie niezmiernie drogi Andersonie, gdybym po moich (czy podobnie czujących i myślących jak ja kolegów) wpisach nie czytał, że jestem (-śmy) agresywnymi fanatykami. To obraża, a co bardziej wrażliwych może nawet ranić.

Na tym zakończę mój drogi Andersonie, przyłączając się i do Twojego szczerego życzenia, aby Giulii wiodło się jak najlepiej.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Nadal nie bierzesz pod uwagę, że cała konstrukcja samochodu jest pomyślana pod kątem wersji Q, więc jazda nawet najsłabszym dizelkiem będzie w dużym stopniu podobna do jazdy Q - będą mniejsze osiągi, pewnie bardziej miękkie zawieszenie, ale co do zasady będzie podobnie. W 159 wrażenia są na poziomie Insigni, to jest ta różnica.
    Zgrabnie ujęte radosuaf'ie. Jakże mnie cieszy, że tak celnie wskazałeś w czym rzecz. Mam nadzieję, że mój drogi Anderson również to zauważy i doceni.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 12-10-2016 o 08:57
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Rowerzysta Avatar Statyczny
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Chłopaki, nie ma co się pieklić. Wielu z Giulii bedzie miało radośc przez pół życia, inni nawet nie pomyślą o jej zakupie. To jest w samochodach piękne, różnorodność i wielorakość gustów. Akurat chłopaki z tego tematu bardzo dobrze przyjęli moją opinię i cenię to sobie, bo móc mowić o swoich odczuciach (ale koniecznie podkreślając że o odczuciach a nie faktach!) to bardzo ważna kwestia w dyskusjach. Ważny jest złoty środek w postaci neutralności. Miałem napisać że ładna pogoda nie ma co się kłócić, ale akurat pogoda jest wprost paskudna

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Wersja Veloce ... jest super

Wysłane z mojego SM-A500FU
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 14-10-2016 o 22:41 Powód: Off Topic/brak cytatu.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Mamy więc auto, będące nieomal klonem niemieckich czołgów no ale cóż poradzić...
    Kolejny raz zapomniałeś napisać "według mojego rozumu",

Przed Państwem - niemal klon niemieckich czołgów:

L.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 14-10-2016 o 22:41 Powód: Osobiste wycieczki

Użytkownik Świeżak
    Auto
    GTV '99 Busso

Domyślnie

Ale Włosi to partacze i wyszła im ... Alfa :-)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Świetny jest ten kolor... Mogliby zrobić jeszcze klamkę na wzór tej ze 156 - pasowałaby. Wiem że ramki okien są nieco bardziej sportowe, ale chrom z drugiego planu lepiej do mnie przemawia. W końcu to Alfa :-)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pushq
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Powiem wam, że to pierwszy kolor w którym Gulia wygląda MEGA!!

Jeżeli mam być szczery, to wolałbym niebieską Veloce niż białą Q.
    Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale