Mechanik powiedział ze 580 zł razem z robocizną. Macie gdzieś link gdzie mogę kupić kompletny zacisk TRW?
Mechanik powiedział ze 580 zł razem z robocizną. Macie gdzieś link gdzie mogę kupić kompletny zacisk TRW?
3 komentarze wczesniej (post #8) podałem linka do fabrycznie nowego zacisku trw za 269zl. Jak wpiszesz na allegro "Alfa 147 zacisk tyl" to masz od groma propozycji. Trochę własnej inicjatywy...
Jednak na twoim miejscu bym najpierw zmienił mechanika...
Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk
Widzę, że nie chcesz odpuścić temu mechanikowi. Montaż używanych zacisków z allegro to zawsze ryzyko, no chyba, że klient wyraźnie chce i najlepiej przyniesie własne do warsztatu. Bo inaczej może wrócić za kilka miesięcy z reklamacją i będzie się domagał wymiany za darmo.
Przy okazji warto by na pewno wymienić płyn w całym układzie, więc zapytaj mechanika, czy w ramach wyceny uwzględnił wartość płynu i robocizny.
Tak chciałbym aby mi to zrobił ale on powiedział że nie montuje rzeczy z internetu tylko intercars.Używek nie chce zakładać,bo mówi że to jednak hamulec...
To nie rozumiem nad czym się zastanawiasz i po co zawracasz nam głowę skoro nie przyjmujesz naszych porad. Plac 560 i po sprawie. Będziesz miał jeden nowy zacisk, i 3 stare.
Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk
Ja się odniosłem do tego, co założyciel tematu napisał. Dla mnie sprawa jest jasna. Mówi się klientowi, że jest ryzyko przy zakładaniu innego zacisku (który dość ławo zdiagnozować, więc kolejny przykład pójścia na łatwiznę...) ale dzięki temu ponosi mniejsze koszty. Inna opcja to montaż nowego zacisku i po sprawie.
Przerabiałem ten temat w bodajże 3 alfach i wiem czym to pachnie. Ale jeśli facet przy takim banale rozkłada ręce to co robi przy rozrządzie od V6 albo gumach na pierwszy raz naprawianym stabilizatorze od 156/147/GT...? Pewnie nic bo też się nie opłaca.
Przez takich ludzi właściciele dość specyficznych aut, mają kłopoty i duże koszty przy byle usterkach.
Sprawa hamulców została koledze wyjaśniona. Teraz niech wybierze sam co ma zrobić i pojedzie do mechanika z większą dozą optymizmu i chęci...
- - - Updated - - -
Ty masz z nim jakieś powiązania rodzinne, że jesteś na niego skazany?