Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Pytanie o ręczny

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    Alfa Romeo 1,9 jtd 140km Ti

Domyślnie

Mechanik powiedział ze 580 zł razem z robocizną. Macie gdzieś link gdzie mogę kupić kompletny zacisk TRW?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar alcapone154
    Mieszka w
    Nad Krakowem
    Auto
    159 2.0 / ex147

Domyślnie

3 komentarze wczesniej (post #8) podałem linka do fabrycznie nowego zacisku trw za 269zl. Jak wpiszesz na allegro "Alfa 147 zacisk tyl" to masz od groma propozycji. Trochę własnej inicjatywy...

Jednak na twoim miejscu bym najpierw zmienił mechanika...

Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Ale przecież używane zaciski w db stanie można kupić za 50-80 zł... Więc nadal uważam, że nie wykazał się inwencją. Wystarczy 5 minut w sieci i można znaleźć całkiem sprawne bez wielkiego ryzyka. Poza tym w Poznaniu i okolicy pewnie są dziesiątki alf na części i można wszystko sprawdzić na miejscu.

- - - Updated - - -

Klasycznie olał sprawę. Widać zanik "gruczołu" ambicji
    Widzę, że nie chcesz odpuścić temu mechanikowi. Montaż używanych zacisków z allegro to zawsze ryzyko, no chyba, że klient wyraźnie chce i najlepiej przyniesie własne do warsztatu. Bo inaczej może wrócić za kilka miesięcy z reklamacją i będzie się domagał wymiany za darmo.
    Przy okazji warto by na pewno wymienić płyn w całym układzie, więc zapytaj mechanika, czy w ramach wyceny uwzględnił wartość płynu i robocizny.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    Alfa Romeo 1,9 jtd 140km Ti

Domyślnie

Tak chciałbym aby mi to zrobił ale on powiedział że nie montuje rzeczy z internetu tylko intercars.Używek nie chce zakładać,bo mówi że to jednak hamulec...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar alcapone154
    Mieszka w
    Nad Krakowem
    Auto
    159 2.0 / ex147

Domyślnie

To nie rozumiem nad czym się zastanawiasz i po co zawracasz nam głowę skoro nie przyjmujesz naszych porad. Plac 560 i po sprawie. Będziesz miał jeden nowy zacisk, i 3 stare.

Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał SG0240 Zobacz post
    Widzę, że nie chcesz odpuścić temu mechanikowi. Montaż używanych zacisków z allegro to zawsze ryzyko, no chyba, że klient wyraźnie chce i najlepiej przyniesie własne do warsztatu. Bo inaczej może wrócić za kilka miesięcy z reklamacją i będzie się domagał wymiany za darmo.
    Przy okazji warto by na pewno wymienić płyn w całym układzie, więc zapytaj mechanika, czy w ramach wyceny uwzględnił wartość płynu i robocizny.
    Ja się odniosłem do tego, co założyciel tematu napisał. Dla mnie sprawa jest jasna. Mówi się klientowi, że jest ryzyko przy zakładaniu innego zacisku (który dość ławo zdiagnozować, więc kolejny przykład pójścia na łatwiznę...) ale dzięki temu ponosi mniejsze koszty. Inna opcja to montaż nowego zacisku i po sprawie.
    Przerabiałem ten temat w bodajże 3 alfach i wiem czym to pachnie. Ale jeśli facet przy takim banale rozkłada ręce to co robi przy rozrządzie od V6 albo gumach na pierwszy raz naprawianym stabilizatorze od 156/147/GT...? Pewnie nic bo też się nie opłaca.
    Przez takich ludzi właściciele dość specyficznych aut, mają kłopoty i duże koszty przy byle usterkach.

Sprawa hamulców została koledze wyjaśniona. Teraz niech wybierze sam co ma zrobić i pojedzie do mechanika z większą dozą optymizmu i chęci...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał maniek6600 Zobacz post
    Tak chciałbym aby mi to zrobił ale on powiedział że nie montuje rzeczy z internetu tylko intercars.Używek nie chce zakładać,bo mówi że to jednak hamulec...
    Ty masz z nim jakieś powiązania rodzinne, że jesteś na niego skazany?