Najlepiej na alledrogo
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
Najlepiej na alledrogo
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
To nie kabel tylko moduł
I na pewno w sklepie tego nie kupisz![]()
Interfejs diagnostyczny;d gielda, moze tam beda miec bo handluja wszystkim, samochodowa i elektroniczna mam do wyboru. Z allegro to za pozno bo teoretycznie mialem jutro wyjezdzac w trase za granice ale chyba nic z tego nie bedzie.
A czy "mechaniki" wyprogramowali klapy i egr programowo? Po zaslepieniu egr bez softu zawsze będzie się świecić marchewa - nie wiem jak ma się fizyczne usunięcie klap a zestawienie ich w sofcie ale to też może być przyczyną.
Naskrobane przez Galaxy S7 EDGE
Usunięcie klap nie wyświetla błędu,zaślepienie EGR-u - tak.
Kolego w klapkach nie wywali błędu jeśli zostanie podłączony silniczek.
Okazało się że błąd dpfu i poszło wypalanie ale za niedługo pójdzie do wycięcia. Natomiast zauważyłem przyglądając się aktualnemu spalaniu że czasem coś świruje raz pokazuje normalne wartości a czasami po lekkim dodawaniu gazu koło 15l a trochę mocniej powyżej 20l do tego po puszczeniu pedału gazu dość wolno spadają wartości do "optymalnych". Czy to ma właśnie związek z tym kończącym się dpf?
Ale błędów związanych z DPF jest co najmniej kilka i nie wszystkie świadczą o problemach z filtrem... tak to jest jak się jeździ do "mechaników" zamiast mechaników.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10