Najlepszym pomysłem, to jest zalogowanie tego co się tam dzieje i analizaInaczej to będzie gdybanie i szukanie w ciemno.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Jak coś to zapraszam.
Ale nie wiem czy twoja metoda pomiaru 25 + 5x5 + 25 = 75km (dobrze zrozumiałem?) jest miarodajna.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Witam od niedawna mam Alfe 156 SW silnik 1.9 jtd 16v 140km i chciałbym zaślepić EGR tylko pytanie czy zaslepka może być pełna czy ma być z otworami? i czy wyświetli błąd i czy samo mechaniczne zaślepienie wystarczy? a i czy ten silnik ma klapy wirowe? z góry dziękuje za pomoc
-zaslepka musi byc pelna, 100% i musi byc z bardzo dobrej blachy (nie oszczedzaj na tym!).
-blad ci sie pewnie wyswietli i potem moze auto tez w tryb serwisowy sie przelaczyc jesli tego nie wyprogramujesz z ECU
-najlepiej jedz do Conmiru i Autka.pl (tandem Mirek+Tomek) i zrob to u nich. Bedziesz mial dobrze zrobione. Jak Ci sie nie chce jechac do KRK po to zrob to zdalnie. Mirek Ci ogarnie wyprogramowanie z ECU a telefonicznie pomoze zapewne (jestem o tym przekonany)Ci fizycznie zaslepic uklad.
Nie dawaj tego komus 'na osiedlu' bo Ci moga zrobic niezla jaja (zwlaszcza syf moze byc zrobiony w kompie).
pzdr
ps. takze odpowiadajac na Twoje pytanie: nie, nie ryzykowalbym 'tylko fiz. zaslepieniem EGR' i zrobil to rowniez koniecznie programowo. Klapy wirowe po fiz. wyjeciu mozna jeszcze ryzykowac nie wyprogramowania ale EGRu to juz raczej nie. Moje zdanie![]()
Ostatnio edytowane przez Mico ; 22-11-2016 o 18:37
Powiem Wam na swoim przykładzie - AR166, 2.4jtd 10V. Miałem dolot na wierzchu i postanowiłem przy okazji zaślepić EGR. Kupiłem niepełną zaślepkę z 3-dziurkami, na necie przeczytałem, że nie będzie konieczne wyprogramowanie. Niestety wywaliło mi checka, a auto miało połowy mocy, a powyżej 3.000rpm. Wrażenie było takie, jakby za autem otwierał się spadochron. Na szczęście bardziej doświadczony kolega zgrał mi mapę, odesłał do Mirka (Conmir), który przy okazji poprawi mapę i będzie wszystko zrobione jak trzeba. A zaślepka ma być cała, inaczej i tak spaliny przedostają się dalej.
Ostatnio edytowane przez Mumins ; 28-11-2016 o 13:51
Ciekawe. Pierwsze słyszę o takim problemie w 10v. Ja mam pełną zaślepkę i żadnych problemów.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
No cóż, zdałem się na opinię fachowców. Auto po prostu nie jedzie, a każde wyprzedzanie jest z duszą na ramieniu, kiedy przed modyfikacją "łyknięcie" 2-3 samochodów to była chwila.