aa nie wiem juz sam;p ale skoro olej tez mi wyciekl;p to jakas przyczyna musialabyc;p hehea moze poszedl caly korkiem spustowym bo gwint byl ukrecony;/ ale juz zrobione
![]()
aa nie wiem juz sam;p ale skoro olej tez mi wyciekl;p to jakas przyczyna musialabyc;p hehea moze poszedl caly korkiem spustowym bo gwint byl ukrecony;/ ale juz zrobione
![]()
Na olej w T.S trzeba uważać bo można się nieźle załatwić olewając jego stan.
To są dwa odrebne układy przecież... Z silnikiem to tylko jest połączenie przez pasek od napedu pompy wspomagania, no chyba że całe zycie myslałem nie tak jak trzeba
Normalnie temat z Archiwum X...
VIECIO po zrobieniu wspomagania sprawdź Ty dobrze czy z resztą jest wszystko OK, zebys sie nie zdziwił znów ze olej wyciekł, bo będzie ból...
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
mi w pazdzierniku poszedł nie węzyk ale opaska która go trzymała, pierw mi sie zdawało ze to było od chłodnicy oleju ale pozniej zobaczylem ze to było cos co jest obok, wiem tylko ze w dosłownie pare chwil wylało sie 4 l oleju w cholere, na szczescie udało mi sie to jakos zamocowac tylko 4l oleju trzeba było zakupić, SHIT HAPPEND somtimes.
teoretycznie ma, jesli w wiatraku chodzą żarna, mielące zboża![]()
Skoro poszedł wężyk od chłodnicy oleju wspomagania, to nijak ma się to do ubytku oleju w silniku. Układy te nie są połaczone i nie mają ze sobą wspolnych elementów. Coś mi tu nie pasuje.