Strona 153 z 220 PierwszyPierwszy ... 53103143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163203 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,521 do 1,530 z 2193

Temat: Jakie opony zimowe kupić?

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

Słabo do tematu podchodzisz bo nie znasz typa a twierdzisz że się nie zna. Ma 3 auta na każdym inne gumy na lato/zimę i odniesienie ma. Co do pisania o conti to w kontekście afery z adac można mieć wątpliwości do jej ciągłych zwycięstw, choć nie twierdze tu że to zła opona, owszem bdb ale niekoniecznie naj. Pamiętaj że ludzie jeżdżą na nadlewkach i żyją, kwestią jest jak i czym. Tak jak pisałem moja żona robi 6tys po mieście więc nie widzę potrzeby zakupu gum za 2000zł bo to nie ma sensu. W pracy mamy Pande która ma założone kormorany, i uwierz że zdają egzamin, mimo że w testach są poza konkursem.
    Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Nie muszę znać, jest JEDNĄ osobą. A organizacji, redakcji itp. grup przeprowadzających testy jest znaaaaaaacznie więcej. Odrzucając ADAC oczywiście. I mają więcej niż 3 auta. Ja mam 4 i nie odważyłbym się na tej podstawie opinii wyrażać, Bo to znikome porównanie.
    I co z tego że w mieście ? to w mieście stłuczek nie ma? raczej chyba najwięcej.
    Rozumiem argument budżetowy (choć nie do końca jednak, bo niewiele droższe są opony przyzwoito-średnie , a to jak mówiłem zakup na 5 lat . Niech stówkę droższa każda będzie - stówka niecała na rok... no chyba jednak nie rozumiem). Ale nie popieraj tego argumentu i nie racjonalizuj jakąś opinią jednego gościa, jednocześnie odrzucając o wiele bardziej wiarygodne źródła.

Użytkownik Ogier Avatar Fred.X
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Fiat Bravo

Domyślnie

Na pewno jakakolwiek nowa opona , w miarę przyzwoita jest lepsza od uzywek 7-10 letnich

Mieszka w
    TBU
    Auto

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Na oponeo nawet najtańsze chińczyki maja średnia w okolicach 5 ;] Jak poczytasz rzeczowe oceny użytkowników którzy dali notę około 3 to możesz się czegoś dowiedzieć. Wszystkie powyżej 4 to przeważnie ocena ludzi którzy nie mieli w życiu nowej opony w wyższej półki, a wszystkie jedynki to oceny tych, którym sprzedawca wcisnął tania oponę twierdząc, ze nie ma różnicy miedzy nimi, a high endem, oni to łyknęli i się rozczarowali.

Użytkownik Ogier Avatar Fred.X
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Fiat Bravo

Domyślnie

sporo opinii to tez pochodzi od ludzi , którzy tym sie zajmują zawodowo , w celach marketingowych ...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Ponad 90% prezentowanych tam opinii są redagowane przez firmy zajmujące się marketingiem. Porównajcie sobie chociaż jakimi słowami operują zwykli użytkownicy np. tego forum, a jak ładne są opisy tych opon w ich sklepie. Z resztą to się kupy nie trzyma, tak samo jak testy "niezależnych" instytucji takich jak ADAC. Byłem zainteresowany testami tegorocznych modeli i w szerokościach opon 215-225 wszystkie testy miały wymieszane miejsca, mało było analogii. Co znaczy tylko tyle, że albo testy są bardzo oszukane albo różnica pomiędzy oponami z poszczególnych półek jest bardzo mała - wg mnie i to i to jest prawdą.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar roberto34wawa
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW "WŁOSZKA" 30.06.2010

Domyślnie

Panowie ale ktos juz wczesniej tu dobrze napisal. Kazda opona da sobie rade w zime czy deszczu w lepszy lub troche gorszy sposob. Roznica polega w sytacjach skrajnych i dynamicznych opona ktora jest jedynym elementem łączącym auto z podłożem nie moze wtedy zawieść. I jesli wychodzi przy zwykly hamowaniu przy 30-50 km/h wszystkie opony mają podobne wyniki ale powyzej roznica jest juz wyraznie odczuwalna jesli faktycznie przy 80 km/h różnica jest ponad 10 metrow to jak dla mnie to dyskwalifikuje opony bo uderzenie wtedy w cokolwiek powoduje ogromne niebezpieczeństwo. Bede miał możliwość w przyszlym tygodniu potestowania i po katowania tych opon w trudniejszych warunkach bardziej ekstremalnych to powiem wam uczciwie co sa warte Debice
    Włoszka

1.9 JTD-m 8v 88KW - prosto, solidnie bezproblemowo

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał paweltbu Zobacz post
    Dobra, masz opinię laików bez punktu odniesienia, bez doświadczenia, bez pomiarów - wobec pomiaru w metrach, podpisanej oficjalnej publikacji, z porównaniem każdej w takich samych warunkach . Co kto woli i wiarygodność czego bardziej przemawia to już do własnej rozwagi.
    Nie wiem tylko po co wyważać otwarte drzwi jak jest masa pewniaków - od lat sprawdzonych modeli opon, na których jak sobie kuku zrobisz czy komuś, nie będziesz pluł sobie w brodę że "ku... za marną stówkę więcej rocznie nic by się nie stało" .

Mieszka w
    TBU
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Dobra, masz opinię laików bez punktu odniesienia, bez doświadczenia, bez pomiarów - wobec pomiaru w metrach, podpisanej oficjalnej publikacji, z porównaniem każdej w takich samych warunkach . Co kto woli i wiarygodność czego bardziej przemawia to już do własnej rozwagi.
    Nie wiem tylko po co wyważać otwarte drzwi jak jest masa pewniaków - od lat sprawdzonych modeli opon, na których jak sobie kuku zrobisz czy komuś, nie będziesz pluł sobie w brodę że "ku... za marną stówkę więcej rocznie nic by się nie stało" .
    metry centymetry mm, a na kompie średnia prędkość 30km/h do 9 bym nie kupił, kiedyś jeździłem laguną I na nadlewkach letnich, ja żyje auto całe było, choć jak popadało to po prostu zwalniałem. mogłem dołożyć 100, a potem do tej 100 kolejną i kolejną i finalnie kupic conti.