Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Alfa 156 1.9JTD ODMA dziwna sprawa.

rebel
    Gość

Domyślnie

Mam pytanie czy nawet jeżeli dolot miałby minimalna nieszczelność to auto tez by dymiło na czarno na wyższych obrotach??Miałby ktoś dokładny schemat odmy i by poratował??

Użytkownik Maniak resoraków Avatar krzyzie
    Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto
    Alfa Giulia 2,0 280KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał rebel Zobacz post
    Mam pytanie czy nawet jeżeli dolot miałby minimalna nieszczelność to auto tez by dymiło na czarno na wyższych obrotach??Miałby ktoś dokładny schemat odmy i by poratował??
    Cześć.
    Jeśli chodzi o dymienie to tylko przy ostrym butowaniu auta - miałem małą nieszczelność to puścił małego dymka dopiero przy ostrym butowaniu.

Co do schematu to tylko taki jak jest w ePer – od siebie dodam, że jedna strona jest podłączona do kapy zaworowej i idzie w dół do karteru. Po drodze jest trójnik skąd wychodzi waż na odzielacz-separator oleju (czarna puszka za silnikiem).

Co do dymienia - może przewód który idzie z odzielacza już do rury ssącej miałeś zaślepiony? Teoretycznie po podłączeniu wszystkiego jak należy olej tam zalegający trafił na intercooler i stąd to dymienie.
    Jak coś jutro mogę porobić zdjęcia o których przewodach piszę.

pozdro
    krzyzie
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
    Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM

rebel
    Gość

Domyślnie

Fajnie by było jakbys podesłał fotki sprawdziłbym czy wszytsko mam napewno ok bo auto wczoraj jakos straciło moc;/

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Pierscienie?
    Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 07-08-2012 o 16:31

Użytkownik Pirat drogowy Avatar fkkamil
    Mieszka w
    Kraków/Dęblin
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM Progression

Domyślnie

Dużo dziwnych rzeczy zwaliło Ci się na raz..jak dym czarny to zbyt bogata mieszanka - dziura w dolocie. Utrata mocy może być spowodowana wieloma czynnikami.. w tej sytuacji proponuje szukać porad u dobrych mechaników od JTD. A jeśli masz możliwość to podepnij kompa, ciekawe co pokaże.

rebel
    Gość

Domyślnie

Ogólnie to już do wszystkiego prawie doszedłem.Auto osłabło bo elektryk stwierdził ze poszła przepływka i auto kopci na czarno przy obciążeniu.Jednak potrzebowałbym schemat jeszcze odmy dla sprawdzenia czy mam dobrze podłączona.

Użytkownik Rowerzysta Avatar z4boj4d
    Mieszka w
    Działdowo / Gubin
    Auto
    156 1.8 TS LPG, 156 SW 1.9 16v,145 1.9 jtd

Domyślnie

witam odkopuje temat ;p dzis bylem sprawdzic jtd'ka ;p okazalo sie z intercooler mam do wymiany i odme ;p auto kopci na czarno , chcialbym troche zaoszczedzic i taki IC z allegro bedzie dawal rade ? http://allegro.pl/chlodnica-intercoo...587392783.html , z odma jest ciezej bo jej nigdzie nie widze ;p wiecie moze gdzie ja dostac procz serwius.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Reggie4ever
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156 SW 1.9 JTD 16V TI

Domyślnie

Cytat Napisał z4boj4d Zobacz post
    witam odkopuje temat ;p dzis bylem sprawdzic jtd'ka ;p okazalo sie z intercooler mam do wymiany i odme ;p auto kopci na czarno , chcialbym troche zaoszczedzic i taki IC z allegro bedzie dawal rade ? http://allegro.pl/chlodnica-intercoo...587392783.html , z odma jest ciezej bo jej nigdzie nie widze ;p wiecie moze gdzie ja dostac procz serwius.
    Nie wolisz intercoolera ori używki? Odmę najlepiej od kogoś kto ma silnik na części. Gdybyś potrzebował oryginalny intercooler pisz do mnie priv