Mam pytanie czy nawet jeżeli dolot miałby minimalna nieszczelność to auto tez by dymiło na czarno na wyższych obrotach??Miałby ktoś dokładny schemat odmy i by poratował??
Mam pytanie czy nawet jeżeli dolot miałby minimalna nieszczelność to auto tez by dymiło na czarno na wyższych obrotach??Miałby ktoś dokładny schemat odmy i by poratował??
Cześć.
Jeśli chodzi o dymienie to tylko przy ostrym butowaniu auta - miałem małą nieszczelność to puścił małego dymka dopiero przy ostrym butowaniu.
Co do schematu to tylko taki jak jest w ePer – od siebie dodam, że jedna strona jest podłączona do kapy zaworowej i idzie w dół do karteru. Po drodze jest trójnik skąd wychodzi waż na odzielacz-separator oleju (czarna puszka za silnikiem).
Co do dymienia - może przewód który idzie z odzielacza już do rury ssącej miałeś zaślepiony? Teoretycznie po podłączeniu wszystkiego jak należy olej tam zalegający trafił na intercooler i stąd to dymienie.
Jak coś jutro mogę porobić zdjęcia o których przewodach piszę.
pozdro
krzyzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
Fajnie by było jakbys podesłał fotki sprawdziłbym czy wszytsko mam napewno ok bo auto wczoraj jakos straciło moc;/
Pierscienie?
Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 07-08-2012 o 16:31
Dużo dziwnych rzeczy zwaliło Ci się na raz..jak dym czarny to zbyt bogata mieszanka - dziura w dolocie. Utrata mocy może być spowodowana wieloma czynnikami.. w tej sytuacji proponuje szukać porad u dobrych mechaników od JTD. A jeśli masz możliwość to podepnij kompa, ciekawe co pokaże.
Ogólnie to już do wszystkiego prawie doszedłem.Auto osłabło bo elektryk stwierdził ze poszła przepływka i auto kopci na czarno przy obciążeniu.Jednak potrzebowałbym schemat jeszcze odmy dla sprawdzenia czy mam dobrze podłączona.
witam odkopuje temat ;p dzis bylem sprawdzic jtd'ka ;p okazalo sie z intercooler mam do wymiany i odme ;p auto kopci na czarno , chcialbym troche zaoszczedzic i taki IC z allegro bedzie dawal rade ? http://allegro.pl/chlodnica-intercoo...587392783.html , z odma jest ciezej bo jej nigdzie nie widze ;p wiecie moze gdzie ja dostac procz serwius.