Jest z tym problem w 159. Gdzies tu juz byl poruszany temat i przyczyny jego powstawania. Tez mialem taki problem z dwoma srubami przy tegorocznej wymianie na zimowe..
Musze chyba kupić klucz teleskopowy bo w razie w w trasie nie bede mogl nawet wymienic kola...
Używasz tego z kompletu z bagażnika???
- - - Updated - - -
Napisał tvardy
Wcześniej nie wiem... pewnie pneumatem. Teraz mam dokręcone elektrycznym udarem i zobaczymy jak będzie
kół nie dokręca się udarem!!!!!
- - - Updated - - -
Napisał Marek156/159sw
To nie jest problem w 159. Kultura techniczna przy wymianie kół, szczególnie w Naszym kraju jest na niskim poziomie. Klucz dynamometryczny dla wielu serwisów to niepotrzebny gadżet. Sprawdzenie: gwintów, wyważenie, bicie tarcz, sprawdzenie łożysk czy klocków to usługi dodatkowe. Ja ostatnio doznałem szoku podczas wymiany kół z letnich na zimowe, po wymianie umyto koła, zapakowano w worki oraz dodano torebkę środka usuwającego wilgoć i to wszystko w normalnej cenie.
Popieram kolegę .
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Odkrecalem elektrycznym udarem. Ale nie dal rady. Dopiero klucz plus przedlozka metrowa... A w zestawie to nawet nie wiem co jest [emoji14] dokrecam oczywiscie recznie.. Ale teraz mi sie przypomnialo, ze byc moze u mechaniora dowalili pneumatem..
A elektrycznym kluczem do kół ??
Przecież to jest to samo co klucz pneumatyczny u oponiarza, tylko zasilany prądem a nie ciśnieniem
Zazwyczaj elektryczne są słabsze, przynajmniej te stosowane w warunkach garażowych. Co nie zmienia faktu, ze nie uzywa się ich do dokrecania śrub w kołach.