Co taka cisza? wszyscy z HP2 się porozbijali?Od ponad tygodnia są na aucie, przejechane 600km i jestem pozytywnie zaskoczony. Opona zarówno na suchym jak i mokrym trzyma się przyzwoicie. Wczoraj wieczorem kilkadziesiąt kilometrów zrobione podczas mocnego deszczu przy temp. max 2 stopnie i żadnych nieprzewidzianych zachowań, a pozwoliłem sobie dość mocniej ją protestować. Systemy w aucie nie szalały i interweniowały dopiero przy mocniejszych manewrach. ABS przy mocnym ale nie awaryjnym hamowaniu praktycznie się nie odzywał dopiero przy awaryjnym hamowaniu gdy szybko wciśniemy hamulec i włączy się wspomaganie opony dawały za wygraną. Przy ostrym starcie oczywiście ASR interweniował w końcu 2.4 ma ponad 400nm ale praktycznie po jednym mocniejszym uślizgu i interwencji systemu już łapały trakcję. Zobaczymy jak będą się sprawdzać na śniegu i z czasem gdy zużyje się trochę bieżnik. Ogólnie godne polecenia gdyby nie to, że są praktycznie niedostępne, a jak już się trafią to kosztują tyle co opony z wyższych półek wiec średnio opłacalny interes. Gwoli ścisłości dodam jeszcze, ze pisze o rozmiarze 225/50R17, za który miesiąc temu dałem 1140zł i przy tej cenie stosunek cena/jakość jest bardzo dobry. Nie wiem jak wypadają inne rozmiary z innych fabryk ale ten z niemiec wypadł moim zdaniem jak najbardziej pozytywnie.