Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Podgrzewane Fotele Alfa Crosswagon

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Crosswagon Q4 1.9 JTD 150 KM 2006 r.

Domyślnie Podgrzewane Fotele Alfa Crosswagon

Koledzy mało miałem problemów to dokupiłem sobie jeszcze jeden. W moim crosswagonie nie miałem podgrzewanych foteli ale kupiłem z innego powypadkowego crossa już z matami. Teraz moje pytanie brzmi czy ktoś się orientuje jak dużym problemem będzie podłączenie do elektryki tych foteli. Drugi problem to taki jak długo się one nagrzewają bo podłączyłem a one nic, dioda się paliła po podłączeniu z innych mat (mam maty wyciągniete z innych foteli) bo w fotelu spalona była. Jeżeli się świeciła to powinny sie nagrzewać, fotel podłączałem pod akumulator. Istnieje szansa że jest słaby akumulator i nie daje rady nagrzać foteli? Proszę o pomysły podpowiedzi, jakbym coś niejasno opisał dopytujcie
    P.S. No i mam komplet foteli ( te na których obecnie jeżdzę ) beżowa skóra do sprzedania

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Sprawdź przejście miernikiem na wtyczce. Siedzisko i oparcie są w szeregu.

U mnie po 2 min pali tyłek.

Wysłane z mojego SM-A500FU
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Auto

Domyślnie

W sobotę zapewne to zweryfikuję, jeśli nie rozumiem że jest przerwa w macie. Jest sens zabawy w lutowanie tego czy dać se spokoj, co prawda mam inne maty które mógłbym założyć ale ściąganie skóry to chyba nie taka łatwa sprawa.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

A ja mam inne pytanie gdzie kupić te maty do foteli?????????

Auto

Domyślnie

Ja kupiłem używane na allegro, oryginalne wyciągnięte z jakiś foteli, natomiast nie chciałem się bawić w ich zakładanie bo mi się trafiały fotele grzane

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    A ja mam inne pytanie gdzie kupić te maty do foteli?????????
    Okresowo się pojawiają na allegro. Maty grzewcze węglowe - koszt jednej ok 49 zł, na cały fotel potrzebne 2 szt.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Alex128 Zobacz post
    W sobotę zapewne to zweryfikuję, jeśli nie rozumiem że jest przerwa w macie. Jest sens zabawy w lutowanie tego czy dać se spokoj, co prawda mam inne maty które mógłbym założyć ale ściąganie skóry to chyba nie taka łatwa sprawa.
    Ja u siebie wymieniałem już te w siedzisku, niestety drut grzejny bardzo szybko pęka. Naprawiałem 3 razy i za każdym razem gdzie indziej padło. Maty o którym wspomniałem wcześniej są puki co świetne
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Auto

Domyślnie

Sprawdziłem fotele, jeden i drugi po podłączeniu akumulatora nie działały, obwód w jednym się nie zamykał a w drugim nie sprawdzałem bo byłem pewien ich uszkodzenia. Zabrałem sie za ich rozbieranie (nie polecam strasznie popieprz... ) zdjąłem skórę i rozdzieliłem matę na pół aby dojść do drucików i... moim oczom ukazał się drucik nigdzie nie przerwany Maty były całe, więc o co chodzi? Biorę akumulator którym sprawdzłem i podpinam do niego maty ktore kiedyś kupiłem ( same maty) grzeją ale bardzo słabo, myślę skoro mam już mate z fotela na wierzchu podpinam go, no i grzeje ale też ledwo ledwo( przez skórę nie dawało rady wyczuć) i chyba okazuje się że akumulator nie ma siły nagrzać mocniej. Po rozebraniu maty sprawdziłem obwód i był, teraz moje pytanie czy akumulator ma duży wpływ na to, co prawda miał 12,6V ale nie wiem jak ampery. Po tym krótkim opisie jakieś wnioski Wam się nasuwają.
    P.S. Kojarzycie może czy gdzieś w podłodze mam ukrytą elektrykę od podgrzewania czy będę musiał sobie dociągnąć, wydaje mi się że elektryka szła taka sama i zresztą gdzieś na forum ktoś pisał że właśnie miał ale chciałbym mieć pewność, więc jeśli ktoś ma taką wiedzę będę zobowiązany

Auto

Domyślnie

Koledzy a jak już rozbieraliście matę to czym potem ją sklejaliście, rozdarłem ją aby dotrzeć do drutu tylko teraz pytanie czym ją skleić? Jakieś pomysły?