Na kontrolkę się nie patrzy, świece grzeją znacznie dłużej niż kontrolka pokazuje, nie powiem CI dokładnie jak długo w jakich warunkach (bo się nie interesowałem tym), ale z tego co kiedyś sprawdzałem grzanie świec w garażu (w 1.9JTDM i sprawdzałem amperomierzem w szereg, bo chciałem mieć lepiej potwierdzić to że faktycznie grzeją poprawnie), to trawło to raczej z 10-15sek, a temperatura była wyższa, myślę że ok 13-15st C. Sprawdż sobie choćby voltomierzem albo jakąś żarówką podłączoną do kapturka śwecy jak faktycznie długo Ci grzeje. Oczywiście sprawa świec to wątek poboczny, możliwe że szarpanie jak ktoś pisał wyżej to czujnik ciśnienia doładowania - na allegro choćby używkę kup pewnie za parenaście zł (przynajmniej do 1.9 pasowało z dziesiątek innch aut i po tyle dało się kupić - patrz tylko na numer Boscha), a jak nie to nówki pewnie ok 300zł.
Co do innych/poważniejszych problemów, to rad Cinka i TomkaKRK na pewno się trzymaj, obaj specjalizują się i grzebali w setkach 159/Brer/Fiatów itp, a Cinek zajmuje sie modyfikacjami softu/ustawień ECU od lat, bardziej doświadczonych ludzi ciężko znalezć tu na forum i w ogóle.
Powodzenia