www.5turbo.com
Nowe natchnienie Promot 76/84
Nowsze Dallara F393
159 1.9 280 F40 inside
159 ti 2.4 210
Fiat Barchetta 131
Fiat Coupe 2.0 20VT 220
Korekta 6? W jakim aucie?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Tylko że zapłaciłem już za usługę regeneracji więc nie mam za bardzo wyjścia. Chyba że dalej coś będzie nie tak z którymś wtryskiem to zarządam zwrotu kasy. Środki wtrysków miałybyć nowe za wyjątkiem zaworków przelewowych bo były niby git. Może faktycznie tylko trafiłem rozpylacz wadliwy.
- - - Updated - - -
Ale i tak zrzucę kolektor i wywalę klapy dla świętego spokoju żeby cinek od głupków mnie już nie wyzywał. Już zaślepki zamówione, uszczelka, świece gn069, blokady i map sensor też przy okazji. Także w weekend będzie zabawa ale i tak nie wierze że pomoże. Chociaż co do synchronizacji wałków mam mieszane uczucia. Trzymajcie kciuki
Korekta na plusie i przelew na wtrysku oznacza, że to paliwo nie trafia do komory spalania a ECU próbuje dodać paliwa na tym cylindrze. Mieszanka zbyt uboga.
Stopienie tłoka, zatarcie w cylindrze i wywalenie korby bokiem to objaw zbyt dużej dawki paliwa czyli korekta byłaby na minusie.
Czyli magil ma rację siejesz ferment.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Tak zrobię magil. W sobotę dopiero bo w firmie mnie tak rozpieszczają że nie mam nawet czasu się w...ć. podejrzewam że to będzie ten wtrysk bo jak ją odpaliłem po robocie to dymu tyle że nic z tyłu nie było widać przez chwilę. Zaczynam się też martwić czy mi pompa nie opiłkuje. Oby nie bo to by mnie chyba już zabiło. Zdarzały się takie przypadki w tych pompach?
jak będziesz sprawdzał synchronizacja wałków to nie zapomnij o wspomnianym juz klinie z kola pasowego wału korbowego.
Naprawa skrzyń M20, M32 ---> http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...ml#post2004527
https://www.youtube.com/watch?v=WztjfgsSgJU - polskie złomowisko.
Sam kupiłem samochód z problemem nierównej pracy silnika, korekty nie wyglądały jakoś tragicznie, następnie przy wymianie rozrządu stwierdziliśmy że pompa CR się przycina (zaczęła się pewnie zacierać), później decyzja wtryski do sprawdzenia. Diagnoza była taka że w wtryskiwaczach stwierdzono metaliczne opiłki, wszystkie zatem zostały zregenerowane, układ paliwowy wyczyszczony, a pompa CR kupiona używka (stosunkowo te pompy są dość tanie). Po tym zabiegu silnik pracuje bardzo fajnie. Podsumowując trzeba było dołożyć trochę kasy, ale poprzednik sprzedając trochę pewnie się wystraszył problemu i cena za auto była naprawdę fajna, a ja teraz wiem co mam.