Jak będziesz szukał całego kabla daj znać pójdę i poszukam bo zdaje mi się że jeszcze mam![]()
Jak będziesz szukał całego kabla daj znać pójdę i poszukam bo zdaje mi się że jeszcze mam![]()
Ostatnio edytowane przez Łukasz 166 ; 27-11-2016 o 14:31
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
Daj znać na priv wziąłbym - zacznę od wymiany kabla/końcówki a dalej zobaczymy.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
Cześć.
Wymieniał ktoś antenę od GSM - potrzebowałbym szybki opis co zdemontować, żebym nie demontował za dużo lub za mało.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Odkręcasz wszystko od podsufitki, odczepiasz wszystkie słupki (do tego pewnie półkę bo nie każdy potrafi bez niej zdjąć słupek) i na koniec opuszczasz podsufitkę. Masz dostęp do anteny i zlącze jest na tylnym lewym słupku.
marek230482 ale mi chodzi o antenę od ICS do słupka - tylko proszę napisz że jest łatwiej![]()
Kolego. Antena jest tylko jedna...... to Tobie chodzi o kabel między anteną a ICS. To jest trudniejona jest wpleciona i zawinięta w główną wiązkę "przód-tył" co idzie tunelem, pod wykładziną i kanapą. Wypadałoby wytargać całą wiązkę, i wyplątać kabel. Chyba że masz już ten kabel to go po prostu rzuć tam i wepnij przy słupku C.
No tak - myślałem o kablu napisałem antena![]()
Mam nowy kabel w moim jest uszkodzona wtyczka końcowa przy ICS i chyba tak zrobię jak piszesz wrzucę i przypnę go do wiązki, a starego wytnę tak daleko jak się da bez wyplątywania.
Z tego co rozumiem to do demontażu jest tunel, kanapa tylna i lewy tylny słupek żeby taką operację wykonać.
Tak. Choć jak masz wprawne ręce to uda Ci się bez zdejmowania tunelu. Odkręcisz go tylko z tyłu żeby unieść wykladzinę. Ja nie jestem pewien czy czasem w tunelu antena nie ma jeszcze jednago łączenia (u mnie stara wiązka miała). Ale to poznasz po tym nowym kablu czy sięga Ci do tunelu czy aż do słupka.
Załącznik 216205
W górnym panelu na dole po lewej stronie jest wtyk od anteny NAVI, czy radiowej ?