Witam. Potrzebuję numery sprzegła i dwumasy. Chcę wymieniać a nie wiem jakie szły ori. Trudno jest samemu wymienić? Pojęcie mam, ale czy bawić się czy lepiej oddać do mechaniora?
Witam. Potrzebuję numery sprzegła i dwumasy. Chcę wymieniać a nie wiem jakie szły ori. Trudno jest samemu wymienić? Pojęcie mam, ale czy bawić się czy lepiej oddać do mechaniora?
Warunkach domowych zdjąć skrzynie w 2.4 na pewno łatwo nie jest. Ja niedawno wymieniłem w 2.4 fl 175 km ale robiłem to u mechanika. Chyba 500 zł robocizna mnie wyniosła.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Tu masz linka z numeracjami
https://www.autosklep24.pl/pl/p/Kolo...6-828063/20445
Jak byś chciał kupić to zapraszam na maila, zrobimy jakiś przyzwoity rabat![]()
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
ja mam 2.4 i jest trochę roboty z tym.... nie pakuj się w używkę chyba że z pewnego źródłami samemu w domowych warunkach na wymianę schodzi jakieś 2-3 dni (zależy od chęci)
Nowe, żadne używki od razu robić 2mas? Bo jeszcze git jest tylko sprzęglo sie ślizga
no panie jak masz rozbierać już niunie to zrób jak pan bóg przykazał i wymień tą 2masę żeby za 2 miesiące znów nie rozbieraćwysprzęglik pewnie masz na skrzyni ale dobrze by było też go wymienić
![]()
To trzeba jeszcze odłożyć kaski![]()
Można jeszcze zregenerować ale to też ryzyko.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Słuchajcie, jakie powinny być rpm przy 140km/h bo dziś miałem 4tyś. Na bank sprzęgło nie?
Na 5 biegu przy 140 km/h 4000 wydaje się być ok.
Slizganie się sprzęgła w zależności od stadium zaawansowania, czuć też na niższych biegach,
kiedy widzisz że silnik przyśpiesza wyrażnie szybciej niż rozpędza się auto.
Tak w ogóle to dobrze jeśli to bedzie tylko sprzęgło. Ja właśnie na takie ślizganie się sprzęgła zaprowadziłem auto
i okazało się że sprzęgło nie ciągnie bo je zalewa olej ze skrzyni biegów, wałek ma luz jak diabli.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368