Ale to bym widział ubytki/plamy oleju. Mi sie wydaje, że za duże obroty to przy 200 jakie powinne być?
Ale to bym widział ubytki/plamy oleju. Mi sie wydaje, że za duże obroty to przy 200 jakie powinne być?
A jakie jeszcze masz objawy świadczące o tym, że sprzęgło się kończy?
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Jadąc 4/5 przy 80-100 jak wcisnę gaz mocno to obroty lecą lecą (ale czasami) Dzisiaj np podczas ostrego hamowania prawie mi zgasła a miałem na luzie obroty spadły do 0I mogę spokojnie ruszyć z 3/4/5 to chyba świadczy o tym że się ślizga.
No tak. Ciekawe w jakiej kondycji Dwumas. Jak już wymienić to komplet.
Ale mówię czasami tak mam nie zawsze. Może dopiero zaczyna się ślizgać a nie że już totalna padocha. Jestem przewrażliwiony na punkcie obrotów bo wydaje mi się, że za dużo ;p
Ja akurat miałem sprzęgło jeszcze w miarę tylko Dwumas już się odzywał. Miałem takie metaliczne dźwięki przy wysprzeglaniu.
ja miałem kiedys tak samo. Wymieniłem wtedy komplet, Dwumas, sprzęgło, wysprzęglik, łożysko oporowe. Dwumasa ze sprzęgłem wymieniłem na Valeo.
Tutaj masz mozliwosci do dopasowania
https://www.sprzeglo.com.pl/alfa-romeo-156/5005
Tylko czy to na pewno sprzęgło. Wczoraj próbowałem na wszelkie sposoby żeby podczas przyspieszenia się poślizgnęło i nic.. Najczęściej w najmniej spodziewanym momencie. Kupić to ja mogę i dzisiaj, ale żeby mieć pewność. Jest jakiś 100% sposób żeby potwierdzić, że to sprzęgło?
AR 156 2,4JTD 136KM '99 Blue Cosmo met.
Nissan Navara 4x4 D22 DoubleCab 2,5TD 103KM '01
Polcomtex.pl - usługi brukarskie
To dobrze mówiłem że wysokie. 3tyś rpm mam na 5 przy 100-100. Tak żeby na 5 było 2-2.5tys rpm to z 80km/h. Teraz już wiem, że sprzęgło. Dozbieram gotówki i będzie robione wszystko jak tak mówisz![]()