Z tym rozrządem to ja do końca nie zrozumiałem...chyba. Nie wskakiwała Ci jedna blokada, ale po delikatnym ruchu powrotnym już tak i obie siedziały jednocześnie. Tak? Poprawiłeś na kołach zębatych i teraz jest perfekt, ale to są niuanse.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Dobrze wszystko zrozumiałeś tylko tu dziwne rzeczy z tym autem się dzieją. Tamte próby z blokadami robiłem na starym pasku z tym że napiąłem go tak jak powinno być. Na nowym zestawie zakładanym ze szwajcarską precyzją okazało się że po dwóch obrotach wałem przestawała pasować blokada wału. 3 razy próbowałem i ciągle to samo. Blokada wału tak mocno nie pasowała że wogóle miejsca na śrube nie było widać. Dopiero na poluzowanym kole wałka kombinowałem i się udało ustawić idealnie. Na kole wałka jest naprawdę duży ruch i tu był problem. A z kolektorem też się zgadzam ale w głównej mierze problemem był rozrząd. Praca silnika jest o wiele lepsza choć jeszcze nie jest to czego oczekuje ale cierpliwości. Nie poddam się![]()
Nie kłócę sięWażny jest efekt końcowy
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Sa jakieś postępy?. Jakie macie blokady które pasują?, głównie chodzi o wal. Żadne co miałem nie pasowały.
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla