[QUOTE=pabloXXL;1903034]Możecie jeszcze powiedzieć,na co zwracać uwagę przy wyborze ledów? Jest tego tyle,ze głowa boli.
Jak jest z montażem tych ledów do 159? Słyszałem, że potrzebna jest jakaś modyfikacja, żeby prawidłowo osadzić led w gnieżdzie soczewki.
Mam pytanko odnośnie soczewek Bosch / AL bi-xenon ze sklepu hidretrofit. Jak je podłączyć żeby działały światła drogowe? Jak uruchomić tą przesłonę w soczewce? I co z oryginalnymi światłami drogowymi H7 obok soczewki?
Zostawiasz drogowe, natomiast podłączasz się też do drogowych z cewką od przesłony bixenona - po prostu wewnątrz lampy musisz sobie dorobić kabelek.
Chociaz teraz troche zgłupiałem. Jak jest w H7 z mijania też świeci z długimi zawsze, czy gaśnie? Jeśli gaśnie no to trzebaby jeszcze podpiąć zasilanie z długich na xenona. Nie wiem teraz czy instalacja to uciągnie (czy wystarczy np wymienić bezpiecznik tylko), czy wypadałoby coś więcej kombinować (trzebaby sprawdzić przekroje kabli, choć pewnie będą wystarczające).
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 14-12-2016 o 22:15
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Nie gaśnie. Kable od cewki podobasz pod kable żarówki długich. Tyle.
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Krótkie H7 świecą razem z długimi H7. A co Wy na to żeby w długie wmontować do jazdy dziennej? Jakąś H7 LED i zapalaną po zapłonie? I jeszcze pytanko odnośnie oryginalnych lamp bixenonowych: co jest w miejscu zwykłych świateł długich?
kolejne swiatła długie, tylko że na żarówce, tym razem to H1
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Do czego jest ta szeroka wtyczka w lewej lampie halogenowej?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
czujniki do poziomowania lamp. masz pewnie kompletna instalacje pod xenony.
polecam sciagnac elearn i sobie takie rzeczy szybko tam sprawdzać
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 16-12-2016 o 20:38
eLearn ogólnie mam, tylko nie mam teraz laptopa, a ta myśl nie dawała mi spokoju. Tak patrzę, że gniazdo w lampie halogenowej jest puste, ale wtyczka w nim siedziDzięki za odpowiedź.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10