Trochę podobne do tych z 156/147 GTA, aczkolwiek przydałyby się beżowe żeberka![]()
Trochę podobne do tych z 156/147 GTA, aczkolwiek przydałyby się beżowe żeberka![]()
Przez najbliższy tydzień test Giuli - może coś ciekawego się pojawi.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Motor 50/2016 kolejny test Giulii Quadrifoglio MT6.
Badanie na hamowni dało im 473 KM (-37 wobec serii) przy 6281 obr/min i 613 Nm (+13 wobec serii) przy 2558 obr/min;
napisali jednak, że "badania na hamowni dokonaliśmy na paliwie 95-oktanowym. Według Alfy najlepsze osiągi zapewnia benzyna o wyższej liczbie oktanowej".
Podsumowali tak "Giulia ma wszystko, by wywołać zamieć na szczycie klasy średniej. To wybitne auto, które wcale nie ustępuje niemieckim rywalom. A przy tym różni się od nich charakterem".
Ostatnio edytowane przez Archi ; 12-12-2016 o 19:51
Alfa Romeo Nel Cuore
Dodałbym jeszcze jedno stwierdzenie z tego artykułu: " Choć Alfie można zarzucić, że niektóre materiały, głównie te umieszczone nisko, nie przystają klasie premium, Włosi w końcu przyłożyli się do jakości. Nie dość, że elementy wnętrza zostały ze sobą dobrze spasowane, to jeszcze pod naciskiem nic tu nie skrzypi. U rywali spod znaku BMW i Mercedesa nie jest to taką oczywistością ".
Wg gazety mierzony sprint do setki 4.1 s tylko nie wiem w jakich warunkach bo zdjęcia są w scenerii śnieżnej krainy
Ogólnie bardzo dobrze oceniono Gulie w tym teście czego się nie spodziewałem
Właśnie dostałem maila z Pol-Caru w Ostrowie Wlkp., że zapraszają bo mają demówkę w benzynie 200KM AT8.
Dodatkowo przeglądam cennik i pakiety serwisowe.
Co się rzuca w oczy, to że dla benzyn pakiety serwisowe są 2x droższe niż diesla! Dlaczegóż?! Czy benzyna wymaga częstrzego serwisu?
Np. maximum care, 5 lat gwar, limit 75k km
benzyna 10990 PLN
diesel 5450 PLN
Dodatkowo wersje Q4 są o 14mm wyższe niż RWD, czemuż tak?!
Pozdro,
Bartas
1. To nie czasy Mercedesa "balerona" - teraz ciężko powiedzieć, co jest mniej trwałe.
2. No nie wiem, diesle to często służbowe, a służbową Astrę w dieslu kumpel odpalał przy -15 stopniach i piłował na parkingu pod odcinkę, aż się w środku zrobiło ciepło i dopiero wtedy ruszał. Jak pojechał na pierwszy serwis, to mechanicy mówili, że musieli dokręcać prawie każdą śrubkę, bo wszystko było rozklekotane.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"