Witam wszystkich mam taki problem z parowaniem szyb w mojej Alfie mianowicie wymieniłem panel klimatyzacji ,lecz założyłem panel od Alfy po liftingu czy to może być bezpośrednia przyczyna parowania tych szyb ze jest od nowszego modelu?
Witam wszystkich mam taki problem z parowaniem szyb w mojej Alfie mianowicie wymieniłem panel klimatyzacji ,lecz założyłem panel od Alfy po liftingu czy to może być bezpośrednia przyczyna parowania tych szyb ze jest od nowszego modelu?
Jezeli panel klimatyzacji dziala poprawnie, to nie jest to przyczyna. Skoro wymieniles, to jestes w stanie tez organoleptycznie sprawdzic czy on dziala.
Parowanie to raczej duza wilgoc w srodku. Czasami tez filtr kabinowy.
Szedlbym w tym kierunku.
hmm no filtry wymieniłem kabinowy,powietrza ....tak się woda skrapla na szybach ze to aż nienormalne
Może to być śmieszne, ale ja dwa dni temu umyłem szyby w aucie środkiem do mycia okien i teraz też mi strasznie szyby parująMoże też umyłeś i się przez to tak dzieje
![]()
nie myłem płynem śmieszne jest to że parują tylnie boczne i przednie boczne szyby wcześniej kiedyś myłem auto i przepłukałem szprycą dywaniki gumowe i mokre wsadziłem do auta może to jest problem ...
Kup najtanszy pochlaniacz wilgoci w jakims markecie. Powkladaj pod fotele i poczekaj pare dni. Jak sie da wlaczyc klimatyzacje, to jezdzij z wlaczona klimatyzacja. Niech osusza caly czas powietrze. Reka tez mozesz sprawdzic czy podloga nie jest wilgotna.
Nie masz przypadkiem ustawionego zamkniętego obiegu powietrza?
Można też spróbować wygrzać auto. Ustawić najmocniejsze grzanie, lekko uchylić szyby i wyjść z niego by samemu się nie ugotować. Zostawić go tak na kilka, kilkanaście minut i też powinna wilgoć przejść.
Odkręć nakładki progów i wsadz rękę pod wygłuszenia. Zobaczysz czy gdzieś tam się woda nie zbiera.
Dziękuję będę sprawdzał po kolei ...