Nie chce się tu wtrącać kolegom do naukowych dyskusji o składzie mieszanki gumowej etc![]()
Kupiłem Barumy Polaris i jestem jak do tej pory zachwycony wręcz.
Prowadzenie bardzo dobre.Trudno zauważyć zmianę z letnimi(Michelin Primacy3),
Są bardzo ciche.
Hamowanie na mokrym i suchym asfalcie bardzo dobre.
Trakcja i hamowanie na lekko oblodzonej jezdni bardzo dobre.
Zobaczymy jak na śniegu i lodzie będzie.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Barumy są niezłe, ale szybko bieżnik tracą , 20-25 tys![]()
Przeżyłem pierwsze awaryjne hamowanie na Kormoranach. Temperatura -2, asfalt przykryty cienką warstwą ubitego śniegu ( na środku wyjeżdżone dwa czarne ślady ). Prędkość oko 60-70 km/ha, wyprzedzałem dostawczaka a ten w połowie manewru stwierdził że chcę jechać środkiem. Hamulec w podłogę inaczej wepchnął by mnie do rowu. Zaczeło mnie stawiać bokiem ale zaraz włączyły się wszystkie systemy bezpieczeństwa i udało mi się utrzymać na jezdni. Samochód szybko zareagował na ruch kierownicą, nie wpadł w bezwładność. Debil z dostawczaka nawet tego nie zauważył. Także pierwszy test zimowy zdany, chociaż ciągle podtrzymuję zdanie że kupił bym coś innego![]()
Dla mnie te artykuły z wulkanizator to tak z dupy są. Poprawcie mnie, jeśli się mylę ale ktoś streszcze broszury reklamowe i po tym stwierdza, że opona jest dobra.
Ten pseudo "test" juz się pojawił jakiś czas temu ale sam go nie wklejałem bo jak wyżej zauważono wygląda jak przekopiowana broszura i mam wrażenie ze gość nawet na tym nie jezdzil.
Co do wspomnianego nokiana mam ich opony w drugim aucie w domu ale nie będę porównywać bo porównania dwóch różnych rozmiarów w dwóch kompletnie różnych autach to by była totalna ignorancja i zaraz ktos by wyskoczył, ze to niemożliwe ze na nokianie jeździ sie gorzej.