Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 114

Temat: Giulia vs 159

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oswiecim
    Auto
    BMW

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    Management ,średniego i wyższego szczebla, właściciele wybierają najczęściej BMW. Szeregowi pracownicy raczej nie dostaną służbowego auta premium (chyba że Wilk z Wall Street jest zakupowcem).

Alfa celuje w ten rynek. Pewnie ceny będą rosnąć równając do konkurencji, ale to wyjdzie tylko na dobre jakości. Podobnie było z Ducati jak robili Multistradę a teraz prezentują nowe modele w każdym sezonie.
    Wiedziałem, że to napiszesz
    Wybierają BMW ale 5 lub 7 oraz Audi 6 lub 8. Sugerujesz, że Giulia z tymi autami będzie konkurowała? Odważne stwierdzenie - dla mnie w tym segmencie nie ma czego szukać. Pominąłem Merca bo tego nie analizowałem.
    Giulia to konkurencja BMW 3 i Audi A4 a te auta to raczej nie są flotowe - do flot za nie wybierane są Skody, Ople, Toyoty czy Hyundaie. Giulia to super oferta dla tych, którzy kupili kiedyś 159. Jednak biorąc pod uwagę, że ktoś kto kupuje nowe auta i zmienia je co 5 lat (czas amortyzacji), to po zakupie AR 159 w 2011, pół roku temu musiał podjąć decyzję, co kupić innego niż AR, bo AR nie miała nic nowego w tym segmencie. Na a jak ktoś kupił 159 w 2010 to dawno jeździ inną marką, no bo chyba nie kompaktem - Giuliettą.

Ducati to inna Marka. Mocna w motorsporcie. Ma swój styl - inny niż np. większość Japońców. Nie znam się na motorach, jednak w uważam, choć mogę się mylić, że to Ducati wyznacza pewne trendy i jest 'gonione/naśladowane'. Sytuacja odwrotna do AR/BMW czy AR/Audi.

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał ap2 Zobacz post
    Giulia to konkurencja BMW 3 i Audi A4 a te auta to raczej nie są flotowe.
    318d to jedno z popularniejszych aut dla managementu. Tutaj celuje Giulia. Sprzedaje się tego naprawdę dużo jak na polski rynek. Nie tyle co Skoda ale nadal dużo. Polski rynek jest też słabym odnośnikiem we Włoszech i Anglii widać te auta na ulicach.

Mam to samo odczucie co Ty. Powinni częściej dawać nowe modele. Mito ma już 8 lat a to sporo i bardzo się postarzało.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    318d to jedno z popularniejszych aut dla managementu. Tutaj celuje Giulia. Sprzedaje się tego naprawdę dużo jak na polski rynek. Nie tyle co Skoda ale nadal dużo. Polski rynek jest też słabym odnośnikiem we Włoszech i Anglii widać te auta na ulicach.

Mam to samo odczucie co Ty. Powinni częściej dawać nowe modele. Mito ma już 8 lat a to sporo i bardzo się postarzało.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk
    Nie bedzie nastepcy MiTo.
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Domyślnie

Cytat Napisał ADAMSKY Zobacz post
    porównać obie Alfy: 159 i Giulia (głównie chodzi mi o benzynę: 159: 1.75 TBI 200KM i Giulia: 2.0T 200KM)

Mam dylemat jaki samochód kupić (zakładając ich taki sam przebieg, do 100.000km)

.
    Giulia z przebiegiem do 100 tys. km... Nie mam pytań.
    Pomijam fakt, że to kompletnie dwa różne auta, które dzieli dzieli więcej niż dekada.
    We wspołczesnej motoryzacji to jest cała epoka.
    Bardziej absurdalnej kwestii, jak ta w tytule wątku, nie czytałem tutaj dawno

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

To jest chyba zwykły trolling bo jak się można zastanawiać przy wyborze auta miedzy autem za 40k zł, a autem za 140K zł?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    To jest chyba zwykły trolling bo jak się można zastanawiać przy wyborze auta miedzy autem za 40k zł, a autem za 140K zł?

Może chce sedana Alfa Romeo z turbo benzyną z przebiegiem do 100 tys, a cena nie gra roli .

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Zarówno 159 jak i Giulie z takim przebiegiem to będzie bardzo ciężko znaleźć

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

A mi się wydaje, że koledze chodziło o to, że kupuje auto, żeby zrobić nim ok 100 tys km.

A co do zakupu Giulii jako auto służbowe...a wiecie, że działanie na szkodę firmy jest karalne? Polecacie auto które straci po 3 latach 70% wartości kontra takie , które po 3 latach będzie miało 70% wartości ?
    Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Po czesci rozumiem pytanie autora.Gdyby rok temu była Giulietta SW to kupiłbym taka nowa z salonu za powiedzmy 200tys po rabatach jakąś Veloce.Poniewaz alfa miała 5 lat poślizgu,SW nie wiadomo nawet czy bedzie, to sprowadzilem sobie 159tbi sw z małym przebiegiem, doposazylem i jakis czas pojeżdze. Kosztowalo mnie ona ok 75tys ale to juz licze z dodatkowymi felgami i ich przemalowaniem,2 kpl opon dołożeniem xenonow/pdc przod/b&m itp(samo auto + sprowadzenie 56tys).czyli mozna miec dylemat czy kupic za 50tys czy za 200 jeśli komuś 159 pasuje,ale stać go też na Giulie.

Natomiast co do używanej Giuli do 100tys przebiegu, no cóż, pytanie z kosmosu, na forum chyba 1 szt benzyny z minimalnym przebiegiem.na rynku pierwsze benzyny z takim przebiegiem pojawia się pewnie nie wcześniej niż za 3 lata, o ile nie za 5 czy więcej.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Zarówno 159 jak i Giulie z takim przebiegiem to będzie bardzo ciężko znaleźć
    Gość pytał o tbi, ciągle bez problemu znajdziesz z takim przebiegiem. takiego silnika nie kupuje się na robienie 25tys km rocznie,a wiekszosc robi 10-15tys na rok (np ja 12,kumpel 11)
    Giuli używek to szybko nie będzie, a jak już to jakieś mocno powypadkowe z zachodu,a one na pewno będą miały mniej niż 100tys km (i to bez przekrecania licznika), tyle że takie auta to się omija szerokim łukiem.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 03-01-2017 o 14:21

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    złom

Domyślnie

MIŚKI DORADŹCIE!!!

Chcę kupić auto z przebiegiem do 70K.

Waham się między 156 Crosswagon, a Stelvio 2.2 ew. Matta 1900 - która lepsza i czym się różnią?
    1984 GTV6 3.2 24V