Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Temat: Całkowite wyłączenie ASR VDC - czy to możliwe?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v, Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v, Alfa Romeo 159 TI 1.9 JTDm16v

Domyślnie

Panie i Panowie czytam i nie dowierzam... po co takie złośliwości i uszczypliwości? jeden potrzebuje przeczytać dwa razy i dopiero zrozumie jeden przeczyta raz i wszystko jasne... po co te wyzwiska... trzymajmy poziom... chłopak zapytał... czemu mu nie mamy odpowiedzieć? czegoś nie zrozumiał... czemu mu czegoś nie wytłumaczyć? wiadomo nie róbmy jednocześnie chaosu bo to też nie ma sensu... i naprawdę będziecie się posługiwać stereotypami odnośnie kto czym jeździ? jedni jeżdżą BMW drugi Hondą... dlaczego by nie... jeśli im się podoba to ich wybór... my jesteśmy miłośnikami Alfy i cieszmy się z tego...
    co do pytania odnośnie tematu... z tego co mi wiadomo w 159 z "guzika" wyłącza się całkowicie "wspomagacze" tak jak napisał jaboleq (wiedza zdobyta jedynie z sieci)... a np w 156 esp nie dało się wyłączyć przyciskiem... jedynie co się dało wyłączyć to vdc (w wersji poliftowej, w wersji przed liftem nie wiem bo nie miałem)...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Mati_17 Zobacz post
    co do pytania odnośnie tematu... z tego co mi wiadomo w 159 z "guzika" wyłącza się całkowicie "wspomagacze" tak jak napisał jaboleq (wiedza zdobyta jedynie z sieci)... a np w 156 esp nie dało się wyłączyć przyciskiem... jedynie co się dało wyłączyć to vdc (w wersji poliftowej, w wersji przed liftem nie wiem bo nie miałem)...
    ESP w AR nazywa się VDC... W żadnej 156 po FL nie dało się wyłączyć nic innego, jak ASR.
    Piszmy wiedzę sprawdzoną bo to potem ludzie nieświadomi czytają i powielają błędy.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 04-01-2017 o 00:32

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Popłacze się ze śmiechu. Wszystko w prostej instrukcji jest. Dlaczego ludzie ich nie czytają? :O

Mati_17 ... czytam serwisówki i doświadczenie własne.

Wysłane z mojego SM-A500FU
    Ostatnio edytowane przez jaboleq ; 04-01-2017 o 00:26
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v, Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v, Alfa Romeo 159 TI 1.9 JTDm16v

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    ESP w AR nazywa się VDC... W żadnej 156 po FL nie dało się wyłączyć nic innego, jak ASR.
    Piszmy wiedzę sprawdzoną bo to potem ludzie nieświadomi czytają i powielają błędy.
    Tak masz absolutną racje... przyznaje pomieszały mi się skróty sorry za wprowadzenie w błąd

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    Popłacze się ze śmiechu. Wszystko w prostej instrukcji jest. Dlaczego ludzie ich nie czytają? :O

Mati_17 ... czytam serwisówki i doświadczenie własne.
    nie neguje Twojej wiedzy... ale wiesz jak to jest jeden przeczyta i nie kuma... dopiero trzeba mu z instrukcji na polski przełożyć... a może ludzie nie potrafią używać wyszukiwarki i nie wiedzą jak odszukać instrukcji... tego nie wiem... po za tym wiesz doświadczenie wynikające z użytkowania jest dużo większe niż tylko instrukcja... tak czy inaczej uważam, że nie ma sensu się czepiać... różni są ludzie... jest forum trzeba sobie pomagać... i trzymać przy tym poziom

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Zgadza sie. Ale jak ktoś zadaje konkretne pytanie, dostaje odpowiedź na tacy karze bardziej doświadczony "czytać ze zrozumieniem" to nie można się dziwić lekkiej ironii.

Wysłane z mojego SM-A500FU
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Świeżak Avatar bobik
    Auto
    Alfa 159 2,4 300km

Domyślnie

Ja ze swojej strony powiem tylko tyle że, jeżeli będziesz długo latał na cały czas zaciągniętym ręcznym to komputer dostanie pierdol...Ca i będziesz miał choinkę na desce rozdzielczej a na dodatek zostaniesz pozbawiony nawet ABS. Wystarczy zgasić samochód chwilkę odczekać odpalić i spokojnie ruszyć z jedynki tak żeby tylnia i przednia oś mialy taką samą prędkość, i wszystko wróci do normy.

Użytkownik Ogier Avatar Kruk
    Mieszka w
    Lubliniec
    Auto
    159 SW

Domyślnie

potwierdzam słowa kolegi wyżej - przy nadużywaniu ręcznego wywala błąd abs, vdc i hill holdera - można się trochę wystraszyć.

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

aha , ale jak zaciagamy na postoju to też

Użytkownik Ogier Avatar Kruk
    Mieszka w
    Lubliniec
    Auto
    159 SW

Domyślnie

nie, chodzi o zaciąganie ręcznego w trakcie jazdy na postoju zaciągaj bez obaw!

Użytkownik Pirat drogowy Avatar 0prawca
    Mieszka w
    Koło... Krakowa.
    Auto
    AR BRERA 2.2 JTS FIAT STILO 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

A ja podziękuję za to co przeczytałem w jednym z pierwszych postów. Bo taki debil ze mnie... Myślałem, że jak raz nacisnę przycisk, to wszystko się wyłącza. A tu rzeczywiście. Przytrzymałem 3 sek. i wtedy wyłącza się wszystko.
    Dzięki koledzy.