Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: Przednie lampy słabo świecą

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta 1.4 MA, Opel Insignia 2.0D

Domyślnie

Nie wiem czy wasze lampy świecą gorzej niż w nowym egzemplarzu ale moja opinia jest taka ze lampy w Julce są słabe. Ja mam Julke od nowości (przedliftowa 2013) z "ksenonami" fabrycznymi i mimo to lampy swiecą słabo. W porównaniu do drugiego auta (Opel Insignia z ksenonami) to te w Julce są jak świeczki. Nie wiem jak jest z halogenami, ale skoro na ksenonanch jest słabo to halogenowe lampy pewnie są zupełnie słabe. Jedyne czego nie zauważyłem to degradacja świecenia, ale auto ma przebieg wręcz symboliczny i większość czasu garażowane.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Włożone było dobrze - mam wprawę w montażu potem jeszcze sprawdzałem na wymontowanej lampie - to samo - może jakisfelerny LED był bo to było ponad 1,5 roku temu czyli w tej technice wieki

- - - Updated - - -

Cytat Napisał rafxxww Zobacz post
    Nie wiem czy wasze lampy świecą gorzej niż w nowym egzemplarzu ale moja opinia jest taka ze lampy w Julce są słabe. Ja mam Julke od nowości (przedliftowa 2013) z "ksenonami" fabrycznymi i mimo to lampy swiecą słabo. W porównaniu do drugiego auta (Opel Insignia z ksenonami) to te w Julce są jak świeczki. Nie wiem jak jest z halogenami, ale skoro na ksenonanch jest słabo to halogenowe lampy pewnie są zupełnie słabe. Jedyne czego nie zauważyłem to degradacja świecenia, ale auto ma przebieg wręcz symboliczny i większość czasu garażowane.
    Problemy są 2- prawdopodobnie - jak więszkość - masz za nisko ustawione światła w Julce- 90% tak ma - nie wiem - ślepy to ustawia czy jak?
    druga sprawa Insignia ma system AFL a wiec podnosi soczewkę im szybciej jedziesz - efekt suuper dla kierującego - jadąc z naprzeciwka od razu wiem że to Opel Wali po gałach aż miło- system suuper na autostrady, a nie pofalowane nierównie nawierzchnie, czy jednojezdniowe drogi.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał paweltbu Zobacz post
    hid to przestarzała technologia, lepiej idź w ledy ludzie w julki powkładali i świeci pieknie a bez zaglądania pod maskę nie wykryjesz że to nie jest żarówka a regeneracja odbłyśników poo 90zł za szt http://allegro.pl/alfa-romeo-159-nap...659457525.html
    Ja schowałem całośc w lampie - przetwornicę i filtr - z zewnątrz nic nie widać :-)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kosiorek
    Auto
    była: 156SW 1.9JTD, jest: Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Podjechałem na stację diagnostyczną i faktycznie lampy były trochę za nisko ustawione. Zobaczymy jak będzie teraz. Żarówki raczej włożone są dobrze, bo tak to by na stacji diagnostycznej raczej wyszło, że świecą w niebo/w bok itd. Ale diagnosta potwierdził, że światła świecą słabo. Jak nie będzie wyraźnej poprawy to będę musiał skontrolować soczewke i odbłyśnik.

Dzięki wszyskim za podpowiedzi i informację.

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

Swoją droga to trochę dziwne bo w MiTo mam najzwyklejsze żarówki i światła świecą rewelacyjnie, a przecież konstrukcja lamp bardzo zbliżona do tych w Julce.
    Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...

Użytkownik Rowerzysta Avatar BoL
    Auto
    Alfa Giulietta 1.4 TB 2015

Domyślnie

Bardzo mnie zdumialo to, co tutaj czytam, bo u siebie tego problemu nie zauważyłem. Może wiek auta ma tu jakieś znaczenie, moje lampy mają nalatane niespełna 18.000 km i świecą zupełnie normalnie. Na tle innych samochodów, którymi jeździłem na pewno nie jest gorzej.

Czy ktoś próbował to reklamować w serwisie?

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

ogólnie nawet nowe Julki mają słabe światła halogenowe- po prostu może nie masz porównania

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał rafxxww Zobacz post
    Kolego coś chyba masz nie tak z lampami. U mnie świecą bardzo dobrze, o wiele lepiej niż w mazdzie 6. Nie ma różnicy w widoczności między giuliettą, a citroenem ds4 i medcedesem E.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl

Domyślnie

Lampy w Giulietta są bardzo dobre. Raz na dziennych jechałem i myślałem że to mijania, na szczęście policji nie było

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Mi też słabo świeciły lampy jak kupiłem auto, okazało się ze mam 2 różne najtansze zarówki w każdym reflektorze bo jeden był wymieniany na nowy. Zakupiłem nowy zestaw żarówek i świecą bardzo dobrze