Witam,mam problem z kluczykiem ,po przekładce do nowej obudowy przestał działać .Co mam zrobić?
Witam,mam problem z kluczykiem ,po przekładce do nowej obudowy przestał działać .Co mam zrobić?
Nie działa,czyli nie czyta immo?
Musiałeś zostawić immobiliser w starej obudowie, jeśli jej nie wyrzuciłes to lepiej sprawdź.
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
przełożyłem samochod odpala tyle że centralny z pilota niedziała
- - - Updated - - -
Przełożyłem ,samochód pali jeździ ale centralny niedziała
Mam to samo. Przełożyłem do nowej obudowy płytkę i też nie działa, pomimo że w starej obudowie normalnie przyciski działały. Muszę bardzo mocno przycisnąć aby zamknąć zamek, kalpa otwiera się bezproblemowo jednak otworzyć to już wcale nie da rady. Nie mam na razie czasu się tym zajmować bo sesja itp. Podejrzewam, że przycisk w nowej obudowie nierównomiernie naciska na mikro przycisk na płytce albo coś takiego.
Wyciągnąć płytkę, złapać najlepiej w rękawiczkę jednorazową i sprawdzić czy działa. Może jest tak jak mówi Cyrus.
Jeśli nie zadziała to wymień profilaktycznie baterię, nie jest to jakiś ogromny koszt.
Sprawdź czy przełożyłeś sobie blaszkę od ujemnego potencjału, może przeoczyłeś to. Sprawdź też czy dobrze naciskają w miejsce zasilania na płytce.![]()
ok jutro spróbuje dzieki za pomoc